6 januari 2016

Marathon gedachten #2

Het is januari en dat maakt dat de marathon ineens heel stuk dichterbij komt dan in december. Zelfs 31 december 2015 en 1 januari 2016 lijkt een wereld van verschil. Het is namelijk DIT jaar dat ik de marathon ga lopen. Nog precies 11 maanden en dan start ik aan de grootste race voor mij ooit: de New York Marathon.

Training

De afgelopen week is het trainen een beetje erbij ingeschoten. Tenminste.. ik heb op 31 december en 1 januari wel de runs gedaan die ik gepland had, maar in het weekend had ik eigenlijk ook nog een lange run gepland. Helaas was dit niet gelukt. Ik was namelijk een heerlijk weekend weg! Even weg van alle drukte en de dagelijkse beslommeringen en heerlijk de sauna opzoeken en twee dagen shoppen. We hadden dat echt even nodig en hoewel de hardloopschoenen wel ingepakt waren, zijn deze dit weekend niet uitgepakt geweest. Maargoed: we zijn weer uitgerust, kunnen er weer tegenaan en ik ben klaar voor een nieuwe trainingsweek. De feestjes zijn voorbij en dus kan het trainen beginnen.

Mijn aanpak

Wellicht heb je het al eerder gelezen, maar ik zal nog even vertellen hoe ik mij wil gaan voorbereiden. Op 6 maart en 12 juni heb ik twee halve marathons gepland staan. Mijn eerste focus is dus om deze zo goed mogelijk door te komen. Die van maart komt al heel dichtbij en dus zie ik dat als een “meetmoment”. Die van 12 juni (tevens mijn verjaardag, yay!), wil ik echt knallen en dat zie ik tegelijkertijd ook als startschot voor de trainingen van de New York Marathon. De grootste tip die ik van jullie heb ontvangen is om mij nu nog te veel te focussen op de marathon. Deze tip neem ik van harte en daarom hobbel ik gewoon nog even lekker door met mijn runs zoals ik ze nu doe. 2 keer per week een korte run (gemiddeld 5 km) en 1 keer per week een lange run (minimaal 10 km).

Hopelijk is volgende week weer een betere trainingsweek, maar laten we zeggen dat rust ook belangrijk is in het programma.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.