3 februari 2016

Marathon gedachten #4

De halve marathon komt steeds dichterbij, maar echte meters heb ik nog niet gemaakt. Op een paar keer per week een 5 km run na, kom ik toch niet verder. Hoe komt dat toch?

Normaal gesproken vind ik het heerlijk om met koud weer te lopen. Geen zweetdruppels die langs je lichaam lopen en hoe harder je loopt, hoe warmer je het begint te krijgen. Heerlijk! En dan vooral thuis komen na een heerlijke run en dan onder de warme douche stappen en op de bank ploffen met een grote kop thee. Ja, als ik het zo beschrijf klinkt het ideaal maar toch komt het er maar niet van.

Druk, druk, druk

Ik zeg altijd tegen de mensen die het druk hebben dat dat de slechtste smoes is die ze hebben, omdat sporten echt niet veel tijd hoeft te kosten. Een 10 km run kan ik binnen een uur gedaan hebben en er is vast op een dag een uurtje tijd om even te sporten. Is het niet na het eten, is het wel ’s ochtends als ik de wekker wat eerder zet. Toch moet ik zeggen dat ik het de laatste tijd ontzettend druk heb. Ik heb dan ’s ochtends en ’s avonds wel even tijd, maar omdat het dan al donker is, kies ik liever voor een sessie in de sportschool. Ik heb helaas nog geen loopmaatje gevonden die met mij in het donker een rondje wil lopen en in mijn eentje zie ik dat toch niet zo zitten. Overdag geen tijd hebben, betekent ’s avonds naar de sportschool. Daarnaast volg ik in het weekend een opleiding, waardoor ik ook dan ’s ochtends of ’s avonds moet sporten.

Ik wil zomer!

Waar het dus eigenlijk op neer komt, is dat ik gewoon verlang naar de zomer. Lange avonden, waarin ik genoeg tijd heb om na mijn werk rustig te eten en daarna nog een rondje te gaan lopen. Ondanks dat het dan ook weer heel erg warm wordt, vind ik dat niet erg. De korte rondjes die ik nu overigens doe, doe ik met name met mijn zus, maar zij vindt 5 km altijd wel genoeg. Daarnaast ren ik op de loopband, maar pfoe, daar ben ik na 5 km toch echt wel weer klaar mee. Ik wil naar buiten! Waar de zon schijnt en de vogels fluiten.

Meters maken, meters maken, meters maken. Ik ga er voor! Maar ik heb nog wel een schop onder mijn kont nodig. Dus geef jij mij die? Nog 277 dagen en dan sta ik aan de start van de New Marathon.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


6 thoughts on “Marathon gedachten #4

 1. Debbie schreef:

  meis, komt allemaal wel, je hebt gelukkig nog hartstikke veel tijd!
  je moet jezelf ook niet moe rennen voor je überhaupt dient te trainen. trek er 16 weken serieus trainen voor uit.
  ik loop juist niet graag in de zomer, maar ik heb dan ook het geluk dat ik overdag (als het licht is) veel tijd vrij kan maken voor een run!
  liefs!

  1. Healthyrunning schreef:

   Ja i know! Maar eigenlijk wilde ik al zo graag meters maken, helemaal omdat ik 6 maart een halve marathon heb gepland. Maar idd, het komt wel 🙂
   Blij als het weer wat langer licht is 😛

 2. Anke schreef:

  *schop* Ik loop met je mee, desnoods door het donker! Met z’n tweeën is het prima te doen om na het diner om 21:00 uur nog te gaan.
  Vogels zijn er dan niet veel meer, maar wel frisse, verse buitenlucht (met soms een beetje regen)

  1. Healthyrunning schreef:

   Haha bedankt voor de schop! We gaan snel een keer samen lopen 😀

 3. Mike Driessen schreef:

  Kom op! Ik weet zeker dat je het kan ga anders de eerste 5 alleen en laat je zus aansluiten in de laatste 5. De meters heb je wel nodig! Plan je hardlopen ook in zoals je andere afspraken doet inplannen. Zo kun je gaan wanneer het nog licht is. Je andere afspraken begrijpen heel goed dat je niet kunt als je ze verteld over je fantastische doel in New York! #youcandothis!

  1. Healthyrunning schreef:

   Aaaah thanks voor de motivatie :D!
   Je hebt helemaal gelijk! Ik ga er werk van maken #thanksforthesupport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Populaire hardloopblogs