6 juli 2018

Marciano 1 maand!

Hoera! Marciano is alweer 1 maand oud. Tijd om te vertellen hoe de eerste weekjes zijn gegaan en hoe het nu allemaal gaat. Eerder konden jullie al mijn bevallingsverhaal lezen, maar ik heb nog niet eerder gedeeld hoe het nu gaat. Komt ie!

Nadat we 24 uur in het ziekenhuis waren gebleven na de bevalling, mochten we op 7 juni weer naar huis. Daar zit je dan, met z’n drieën in de auto op weg naar huis. Wat een raar gevoel was dat haha. Nu zijn wij echt verantwoordelijk voor dit kleine hummeltje en niemand die er nu nog op let.. geen verloskundige, geen kinderartsen etc. Eng, maar ook heel bijzonder.

Eenmaal thuis ben ik gelijk naar bed gestrompeld. Ik was op dat moment niet veel waard en het wachten was op de kraamzorg die zou komen om ons te helpen. Toen zij er even later was, was het gelijk tijd voor Marciano om te eten en alles een beetje te bespreken en te laten bezinken.

Eindelijk thuis!

De eerste nacht alleen thuis vond ik maar eng. Bij elk geluidje stonden we naast zijn bedje en ook als we juist niets hoorde, gingen we even kijken. Marciano slaapt in een wiegje op onze kamer, maar deze paste net niet naast ons bed, waardoor we er toch uit moesten. Hij wilde ook niet graag alleen liggen, dus om en om gingen we met hem knuffelen. Na een paar nachten hebben we de kledingkast verplaatst waardoor het wiegje nu wel naast ons bed past. Zo kunnen we in 1 oogopslag zien of het goed gaat. Daarbij kennen we hem nu ook iets beter en weten we dus bij welke geluidjes we hem kunnen laten liggen en bij welke geluidjes hij er echt klaar mee is haha.

De eerste weken

De eerste weekjes vond ik best heftig. Het is samen zoeken naar hoe alles werkt en de kleine man leren kennen. De gebroken nachten helpen daar ook niet bij. Het is een pittig mannetje die elke 2 uur om voeding vraagt. Aangezien hij er best lang over doet om voldaan te zijn, ben je zo weer 1 a 2 uur verder. Voordat hij dan slaapt kan je ook 1 uurtje slapen en dan komt hij weer. Etienne en ik zijn gelukkig een goed team die elkaar goed afwisselen. Hopelijk slaapt hij binnenkort iets meer uurtjes achter elkaar en krijgen wij ook weer iets meer slaap. O ja, de slechtste tip die ik kan krijgen is: je kan toch slapen als hij slaapt? Goed bedoelt vaak hoor, maar wanneer moet ik dan zelf douchen, eten, schoonmaken, de was doen etc?

Op het slapen na, doet hij het super goed. Hij huilt alleen als hij honger heeft of last van zijn buikje. Verder is het een super lief, tevreden mannetje! We mogen echt in onze handen knijpen met hem..

Zelf was ik er iets minder goed aan toe. De bevalling was toch best heftig en ik had zeker 2 weken nodig om weer een beetje terug te zijn. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik me goed herstelt voel, maar vooral de eerste week vroeg ik me echt af of ik me ooit nog de oude zou gaan voelen. Ik bleef maar zoveel pijn houden en leefde echt op de paracetamol en arnica druppels. Na 2 weken kon ik daarmee stoppen en werd de pijn eindelijk steeds een beetje minder.

Borstvoeding ja of nee?

De vraag die ik ook veel krijg, is of ik borstvoeding geef. Dit doe ik inderdaad. De eerste weken legde ik hem aan de borst en moest ik daarna nog afkolven en bij voeden omdat hij dan toch nog niet voldaan was. Dit was best vermoeiend, waardoor ik er nu voor heb gekozen om te kolven en dat dan in een flesje aan hem te geven. Dat geeft mij iets meer rust en ook de mogelijkheid dat Etienne hem kan voeden en we het zo om en om kunnen doen. Ik moet dan wel elke 3 uur kolven, maar goed anders moest dat na elke voeding ook nog. Mijn doel is om dit 3 maanden vol te houden, tot ik moet gaan werken. De eerste maand hebben we al gehaald, dus kom maar op met die andere 2 maanden haha. Waar ik andere moeders hoor zeggen hoe mooi ze het vinden om borstvoeding te geven etc, heb ik dat eerlijk gezegd niet. Het is dat ik weet dat de voeding voor hem beter is, anders had ik net zo makkelijk kunstvoeding gegeven. Er zijn ook genoeg kindjes groot geworden op kunstvoeding, dus moeders die daarvoor (gewenst of ongewenst) voor kiezen, begrijp ik ook volledig. Het geven van borstvoeding is best heftig en dat mag ook wel eens gezegd worden vind ik. Niemand die mij dat had verteld van te voren in elk geval haha!

Consultatiebureau

We zijn deze week ook voor het eerst naar het consultatiebureau geweest. Hij is inmiddels 1 kilo aangekomen en weegt nu 3900 gram en is bijna 53 cm. Het leuke is ook dat ik gewoon merk dat hij groeit. De kleding van maat 50 begint nu toch iets strakker te zitten en ik voel dat hij zwaarder is. Het consultatiebureau heeft hem helemaal goed gekeurd, al moet hij wel bij 3 maanden even een echo van zijn heupjes laten maken omdat ik zelf vroeger een spreidbroek heb moeten dragen. Voor nu zag het er gewoon goed uit, dus geen reden voor zorgen. Zo trots op ons mannetje!

Met bezoek hebben we de eerste maand nog even gewacht. We wilden eerst zelf even wennen aan alles en hebben daarom alleen familie op bezoek gehad. Nu de eerste maand voorbij is en we een beetje alles op een rijtje hebben, zijn vrienden en vriendinnen meer dan welkom. De komende maand is het dus tijd om Marciano aan iedereen te laten zien.

Sporten

Ik wil trouwens binnenkort ook weer starten met wat sporten! Sporten is misschien een groot woord, maar in elk geval weer wat kleine oefeningen doen. Om te beginnen start ik binnenkort weer met Mom in Balance, back in shape (die zwangerschapskilo’s moeten er echt af!) en na 12 weken na de bevalling mag ik ook weer beginnen met opbouwen van hardlopen. Dit proces zal ik dan ook met jullie delen. Ik zal dit in elk geval heel rustig op gaan bouwen en vooral luisteren naar mijn lichaam.

Kortom; het gaat eigenlijk heel goed met ons. Ik voel me weer steeds beter, Marciano groeit goed en Etienne is een super papa. Nu nog wat meer slaap en dan is het helemaal goed haha.

Tot snel!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden