6 augustus 2018

Marciano 2 maanden!

De tijd vliegt! Vandaag is Marciano alweer 2 maanden! :O Als ik de foto’s bekijk van mijn blog waarin hij 1 maand is, lijkt hij nog zo klein. Inmiddels al een stuk groter (en zwaarder), maar nog steeds even lief. Tijd voor een update!

Hoewel de eerste weken best heftig waren, lijken we nu steeds meer onze draai te vinden. Etienne en ik hebben een goede verdeling en hoewel hij wel weer veel aan het werk is, kan hij ook heerlijk knuffelen met onze kleine man als hij wel thuis is. En zo heb ik dan even tijd om deze blog te schrijven. 🙂

Marciano groeit echt heel goed op mijn borstvoeding en dat is natuurlijk super fijn. Inmiddels is hij 5.1 kilo en 56 cm. Dit zijn volgens het consultatiebureau goede gemiddelden. Door het warme weer ligt hij alleen bijna de hele dag enkel in zijn luier en dat vind ik stiekem wel jammer want straks past hij de kleertjes van maat 56 niet meer en dan heeft hij sommige dingen niet eens aangehad. Maarja, het is nu echt veels te warm om hem kleding aan te doen! 🙁

Uitjes

Na 2 maanden thuis zitten, ga ik er steeds vaker op uit met Marciano. Dat vind ik echt heerlijk en hij vindt andere mensen ook heel interessant haha. Daar kan hij echt zo naar staren! Onlangs ben ik met hem naar de baby-spa geweest, waar hij alleen maar heeft liggen slapen. Hij vindt het normale badje nooit echt een succes, dus ik was eigenlijk bang dat hij dit ook niet leuk zou vinden, maar gelukkig lag hij er heerlijk ontspannen bij. Daarnaast ga ik volgende week met hem baby zwemmen en ik hoop dat hij dat net zo ontspannen vindt. Verder sleep ik hem overal mee naar toe haha, lunch dates, shoppen of andere bezoekjes. Gelukkig is hij niet zo moeilijk en kan ik hem ook overal mee naar toe nemen. 🙂

Darmkrampjes

De afgelopen tijd heeft Marciano wel wat last van darmkrampjes gehad. Na mijn oproep op Instagram, kreeg ik van iedereen super veel lieve tips. Inmiddels hebben we dr. brown flessen aangeschaft, gebruiken we infacol en hebben we een KipKep. Het lijkt nu wel iets beter te gaan, maar af en toe zitten er nog dagen tussen dat hij wel veel last heeft. Door de borstvoeding probeer ik ook echt op te letten wat ik eet, maar daar is niet echt een pijl op te trekken. Ik heb nu ook Sab Simplex besteld omdat Infacol nu op is en ik van verschillende mensen hoorde dat dat nog beter werkte. Anders zal hij er gewoon overheen moeten groeien en hopelijk is het met een paar weekjes helemaal weg. Ik vind het zo zielig voor hem!

Prikjes

Tijdens het bezoek aan het consultatiebureau kreeg hij ook gelijk zijn eerste 2 inentingen. Ik was bang dat ik dit echt heel erg zou vinden voor hem, maar eigenlijk ging het heel goed! Tijdens het prikken moest hij heel even huilen maar toen we hem oppakte, was hij eigenlijk al gelijk weer stil. Stoere man! De dag erna heeft hij ook geen koorts gehad en heb ik verder eigenlijk niets anders aan hem gemerkt. Dat ging dus gewoon super goed, maar toch wel blij dat het achter de rug is. 🙂 Nu hoeven we volgende maand pas weer..

Sporten

Inmiddels heb ik ook weer voor het eerst gesport! Ik begon met een rondje op de racefiets en hoewel dat nog geen 20 km was, was ik best kapot haha. Mijn conditie is ver te zoeken, dus daar moet ik goed aan gaan werken de komende tijd! Ook heb ik weer een les bij Mom in Balance gevolgd (back in shape) en dat was heerlijk. 2 dagen lang spierpijn, maar geen moment spijt van gehad. Dit ga ik weer elke week doen om zo mijn conditie weer op te kunnen bouwen. Naast dat het goed is voor mijn lijf, merk ik ook dat het goed is voor mijn hoofd. Even een beetje me-time is ook wel lekker en daarna wil ik juist nog meer met Marciano knuffelen!

Slaap

Slaap is nog wel een dingetje.. Het is inmiddels ook al 2 maanden geleden dat ik een nachtje door heb kunnen slapen. Hij komt elke 2,5/3 uur nog wel voor een voeding en ik kan vertellen dat dat best uitputtend is. Voordat hij weer slaapt en ik zelf weer in slaap ben, is het soms nog maar een uurtje voordat we weer wakker worden. Hopelijk gaat dat straks iets beter als hij ook wat ouder wordt en het warme weer ook weg is. Want ja, dat kan het natuurlijk ook zijn. Volwassenen slapen nu ook slechter toch? 🙂 Als jullie overigens nog tips hebben, hoor ik dat graag in de reacties haha!

Kortom; eigenlijk gaat het heel erg goed met ons! We genieten enorm van de kleine man en de ontwikkeling die hij doormaakt. Hij kan zijn hoofdje inmiddels ook al zelf optillen en hij kijkt je steeds beter aan. Zo leuk om te zien hoe zo’n kleintje zich ontwikkeld en groeit. De weinige uurtjes slaap nemen we dan maar even voor lief 🙂

Liefs,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden