28 januari 2019

Moederschap

Moederschap, iets prachtigs, maar ook iets zwaars. Ik krijg regelmatig de vraag hoe het mij bevalt om nu mama te zijn. Laat ik allereerst zeggen: het is geweldig. Ik ben zó verliefd op mijn mannetje en zou hem voor geen goud willen missen. Maar het is ook zwaar. Geen een nacht heeft hij nog doorgeslapen (en hij is bijna 8 maanden). Je kunt je voorstellen dat met zulke gebroken nachten je ook een keer op bent..

Voorheen las je altijd alleen maar hoe mooi en geweldig het is om een kindje te hebben. Gelukkig zijn er steeds meer mensen open en eerlijk over en durven meer mensen er voor uit te komen dat ze ook moe zijn en soms even behoefte hebben aan niks.

Af en toe neem ik een dagje vrij van werk terwijl Marciano bij opa en oma is. Even een dagje helemaal niks doen, ik kan daar soms zo’n behoefte aan hebben! Even wat bijslapen om daarna weer met veel meer energie Marciano te ontvangen om mee te knuffelen en spelen. Af en toe vraag ik mezelf ook af, hoe doen mensen dit als ze alleen zijn? Gelukkig kunnen mijn vriend en ik elkaar goed afwisselen ’s nachts waardoor we toch nog een paar uurtjes slaap kunnen pakken, maar toch word je elke keer wakker als Marciano wakker is. Daar boven op: Marciano kan zich nog niet zo goed zelf vermaken. Hij wilt continue vermaakt worden of liever nog: opgetilt worden en vervolgens door de hele kamer heen gesjouwd worden haha. Met het gewicht dat hij inmiddels heeft bereikt, doet dat af en toe best pijn aan je rug haha. Of moet ik misschien meer mijn rug trainen in de gym? 😉

Ik vind het fantastisch om te zien hoe hij zich ontwikkeld en af en toe als ik foto’s terug kijk van toen hij nog een iniminie baby was, kan ik bijna niet geloven dat dit hetzelfde kindje is. Na een dagje werk kan ik hem wel plat knuffelen en wil ik hem niet meer loslaten. Toch is het denk ik goed om ook te beseffen dat het intens is. Heftig. Je leven staat op zijn kop. Je bent moe en prikkelbaar. Maar bovenal: Marciano is het mooiste cadeau dat ik kon krijgen.

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden