Mud Masters
29 september 2017

Mud Masters Biddinghuizen

Al 2 keer eerder stond ik aan de start bij Mud Masters. Om een beetje een beeld te krijgen bij deze geweldige run, heb ik de allereerste keer een filmpje gemaakt. Toen ik vanuit Mud Masters de uitnodiging kreeg om dit jaar weer mee te doen, hoefde ik daarom niet 2 keer na te denken! Samen met Suzan besloot ik dit jaar door de modder te gaan rollen en de obstakels te trotseren.

Mud Masters

Aangezien Suzan nog niet zoveel aan hardlopen deed, besloten we om de 6 km te gaan doen. Eenmaal aangekomen op het terrein zagen we al de spectaculaire glijbaan van afstand. Daar zouden we straks vanaf gaan! Twee andere collega’s van ons waren ook aanwezig bij Mud Masters en we besloten het parcours samen af te gaan leggen.

Eenmaal in het startvak werden we goed opgewarmd door de organisatie. Een leuke warming-up zorgde ervoor dat we er nog meer zin in kregen! Het leuke hiervan was ook dat je in verbinding moest staan met de groep. Allemaal schouder aan schouder en uiteindelijk met z’n alle de polonaise lopen! Geweldig! De sfeer zat er al goed in en we wisten vooral dat we elkaar nodig hadden en dat team spirit daarom des te belangrijker was.

Mud Masters

Toen eenmaal het startschot klonk, moesten we allereerst één voor één door een buis kruipen. De eerste “obstakel” zat er al op. We begonnen gelijk met rennen en kwamen zo bij de eerste echte obstakel aan. We moesten gelijk door de modder, waardoor we helemaal onder zaten. Maar goed ook, want daarna maakt het allemaal niet meer uit en kun je eigenlijk niet meer viezer worden. De obstakels waren (nog) niet zwaar, maar eigenlijk vooral vies. Al snel kwamen we bij de monkey bars uit. Doordat we net door de modder waren geweest, waren onze handen helemaal vies. Onze voorgangers hadden er ook last van, want alles zat onder de modder. Zodra ik de eerste stang vastpakte, gleden mijn handen dan ook gelijk weg, waardoor ik in het water belande. Geen probleem, want nu was ik tenminste wel weer een beetje schoon haha!

We dribbelde gezellig door en dat ging eigenlijk hartstikke goed! Het was een mooie omgeving door het bos en de obstakels waren goed te doen. Wat mij opviel was dat er dit keer wel iets minder teamwork nodig was dan de vorige jaren. De meeste obstakels kon je goed zelf doen en had je geen hulp bij nodig. Wellicht dat dit ook een verschil is tussen de 6 en de 12 km, wat ik vorig jaar deed.

Na een aantal kilometer was het zover: daar stond de glijbaan. De vorige keer vond ik deze zo eng, maar ik wist nu hoe leuk het was! We gingen alle 4 tegelijk op een rij en voordat we het wisten werden we keihard gelanceerd in het water. Nadat ik even de weg kwijt was onder water, kwam ik langzaam weer boven. Het water was best koud dus daarna zwommen we snel naar de kant. Dit was zó gaaf!! Het liefst wilde we nog een keer, maar we wisten dat er nog iets op ons stond te wachten: The Execution! Niet zo lang na de glijbaan kwamen we daar aan. Suzan en ik gingen samen op het platform staan. De jongen die ons naar beneden moest laten vallen, probeerde ons nog een beetje af te leiden. Hij vroeg aan ons wat 16×4 was en voordat je hier één seconde over na kon denken, liet hij ons vallen. Super eng, maar tegelijkertijd ook zo gaaf! Dit waren toch wel de twee tofste obstakels deze run.

Mud Masters Biddinghuizen

Na deze obstakels moesten we nog even tijgeren door wat modder en vervolgens konden we zo de finish over rennen! We hadden het gevoel nog wel verder te kunnen dus wellicht volgende keer toch weer voor de 12 gaan? Of zal het dan gelijk 18 km worden? 😉

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.