Mud Masters
28 september 2015

Mud Masters

Een beetje bang was ik wel afgelopen weekend. Het parcour vol modder en de ruige obstakels stonden op ons te wachten tijdens Mud Masters. Gelukkig stond ik er niet alleen voor. Samen met Annelie van Stay healthy and fit together  en onze mannen stond ik aan de startlijn van de (in elk geval meest vieze) 12 km tot nu toe.

Het weekend begon heel erg leuk. Met een bezoek op zaterdag aan Walibi en een overnachting in Walibi Village met z’n vieren. We werden ingepland in een huisje met een ander stel, dat wij nog nooit hadden ontmoet. Spannend, maar meteen al heel erg gezellig! Na een hapje eten doken we vroeg ons bed in. De volgende dag zouden wij namelijk de strijd aan gaan met de obstakels. Op zaterdag avond verscheen er van Mud Masters al een aftermovie, waarbij wij dus al een indruk kregen van deze run. HEFTIG! Ik werd er bang van.. nadat twee vriendinnen (die op zaterdag meededen) tegen mij zeiden dat het verschrikkelijk, maar fantastisch tegelijk was, werd ik helemaal bang. Wat stond ons te wachten?

Bij aankomst op het terrein was het nog redelijk rustig. Wij waren er al om 10:00 uur en zouden pas om 11:30 van start gaan. Even het terrein verkennen dus en kijken hoe de anderen van start gingen. Ik zag meteen al een hele grote glijbaan, die ik al diverse keren op social media voorbij had zien komen. Brrrrr.. gelukkig duurde het nog even voordat ik daar vanaf moest. Nog even niet aan denken dus. Wel kreeg ik er steeds meer zin in! Waar ik gister nog zo bang was, wilde ik nu gewoon starten! Starten moest ik namelijk toch. We hadden een meeting point waar vele bloggers bij elkaar kwamen. Leuk om een aantal weer te zien en ook leuk om een aantal nieuwe mensen te ontmoeten.

Mud Masters

Eindelijk was het dan zover! Een shirt van Mud Masters aan, Go Pro geïnstalleerd, startnummer opgehaald, spullen weggebracht en we begaven ons richting het startvak. Wij waren de Gorilla’s!! Er klonk heerlijke, opzwepende muziek die ons allemaal aan het dansen maakte. Ik wilde starten! Ik stond te springen van de zin en wilde gaan met die banaan. Voor het eerst stond ik in een startvak waarbij er geen tijd door mijn hoofd ging. Het samenwerken, het uithoudingsvermogen en de fun stond voorop. De tijd werd daarbij niet eens gemeten, dus totaal geen tijdsdruk! Heerlijk, kan ik je vertellen. Dat ik ook 12 km moest rennen, daar dacht ik niet eens aan. Een bijzaak, zo leek het.

Mud Masters

Het startschot klonk en we renden weg. Meteen moesten we over strobalen heen klimmen, maar dit ging gemakkelijk. Met een grote sprong, sprong ik erop en zo ook weer er af. En weer door. Na, ik gok, een halve kilometer kwamen we aan bij een sloot. Hup! Iedereen sprong er vol overgave in om vervolgens een stukje door te lopen en er aan de andere kant weer uit te klimmen. Fijn. Meteen helemaal nat dus. Gelukkig was het mooi weer en scheen de zon. Zonder na te denken sprong ook ik er in. KOUD! Het was echt koud, maar daar kon je niet te lang over nadenken. We kwamen er uit, wilden weg rennen, maar kwamen al meteen in een soort plakmodder terecht. De schoenen van mijn vriend zaten vast en dus moesten we deze met z’n allen uitgraven. Zo, het was nu al heerlijk. Vervolgens tijgeren onder prikkeldraad door en daarna weer een stukje rennen. Geweldig! We waren al helemaal vies en nat, maar gelukkig was de kou weg. Met soppende schoenen hadden we een lekker tempo in het rennen. We bleven gezellig met z’n vieren bij elkaar en lagen op hetzelfde niveau. Ondanks dat het niet op tijd ging, wilden we wel blijven rennen. De stukken waar je kon rennen dan tenminste.

Na een aantal muren, sloten, touwen, monkeybars en zelfs nog een interview, waren we ongeveer 8 kilometer verder en kwamen we bij een sloot aan. Ik had een geweldige tijd en genoot van ieder moment. De tijd ging ook zo snel, we waren al zo ver gekomen zonder dat we daar aan gedacht hadden. Geen Runkeeper, geen horloge en geen borden. Bij de sloot moesten we een zak van ongeveer 10 kilo schat ik in onze nek leggen, een rondje door een meer lopen en vervolgens de zak weer terug leggen. Dat ik alleen maar natter en viezer werd, kon me eigenlijk al niks meer schelen. Dat weet je als je hier aan begint. Ik moet toegeven dat voordat ik aan de run begon, ik vooral bang was voor de water obstakels. Maar stiekem vond ik die juist het leukst! Omdat je al zo vies was, was het heerlijk om je even af te spoelen in het water.

Nog 1 km te gaan en inmiddels stonden er ook wat mensen langs de kant. Normaal heb ik deze mensen altijd nodig om door te blijven gaan, maar nu haalde ik al voldoening uit de renners om mij heen en alles wat er gebeurde. Na een sprong in het diepe en door eindelijk die glijbaan af te gaan, waren we er bijna. Met een hele grote smile op mijn gezicht kwam ik over de finish.

Mud Masters

Ik vond het uiteindelijk best meevallen. Het was vooral heel erg leuk en heel veel lol waar de prestatie niet eens voorop stond. Oke, ik zal jullie de blauwe plekken die ik nu heb besparen, want dat zijn flinke joekels. Of eigenlijk heb ik nu gewoon hele blauwe benen. Daarnaast loop ik een beetje mank, maar dit was zeker de run waarbij ik het meeste lol heb gemaakt en misschien ook nog wel echt oprecht het meest heb genoten van elke minuut. Misschien moet je gewoon even kijken hoe deze run eruit ziet, in plaats van alles te vertellen. Wil jij mij in actie zien? Ik heb het eerste gedeelte van Mud Masters gefilmd, dus daar krijg je een mooie indruk van hoe deze dag eruit zag. Inclusief een interview op Omroep Flevoland!

 

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


7 thoughts on “Mud Masters

 1. John schreef:

  Alsof ik erbij was 😉
  Leuke dag en prima organisatie, daarnaast weer eens wat anders dan het hardlopen zoals we normaal doen.

  1. Healthyrunning schreef:

   Haha inderdaad! Ik vond het heel erg leuk 😀

 2. Annelie schreef:

  Super leuk geschreven en filmpje is ook echt leuk geworden! 😀 Ik ga proberen die van mij ook zo snel mogelijk online te zetten!

  1. Healthyrunning schreef:

   Dank je wel :D! Ook leuk om jouw verhaal te lezen! Vond het een super dag!

 3. Leana schreef:

  Leuke blog tam! Ik laat die mudmaster nog even aan jou over, maar klinkt wel gaaf!

  1. Healthyrunning schreef:

   Lieffff!! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.