28 september 2016

Mudmasters 2016

Afgelopen weekend was het weer zover: Mudmasters! Voor de tweede keer mocht ik meedoen aan dit event en aangezien ik het vorig jaar zo naar mijn zin heb gehad, wilde ik graag dit jaar weer meedoen!

In tegenstelling tot vorig jaar, wist ik dit jaar al beter wat ik kon verwachten. Vorig jaar was ik vooral bang, dit jaar was ik vooral enthousiast. Dit jaar was het de beurt aan mijn zus Melissa om mij te vergezellen met dit avontuur. Net zoals vorig jaar, deden we ook dit keer de 12km. Voor Melissa extra spannend, want zij had nog nooit verder dan 10km gelopen!

135416_mudtotal_mt16__dsc0532

Toen wij aankwamen op het terrein, zagen we al meteen waar dit event om draait: samenwerken. Er startte verschillende groepen en bij één groep zat het Militair Revalidatiecentrum. Wat een respect zeg heb ik daar voor. Een aantal met een rolstoel die gewoon het hele parcour afgaan met de hulp van hun team. Echt teamwork en vertrouwen op elkaar. Was super mooi om te zien!

Om half 12 was het dan zover, de beurt aan de Gorilla’s (zo heette onze startgroep). Na een flinke warming up mochten we eindelijk starten. Bij de start moesten we direct een houten muur over, gevolgd door een aantal hooibalen waar we overheen moesten. We hadden meteen een lekker tempo en begonnen vol goede moed aan deze race!

Al vrij snel moesten we het water in. Geen probleem, want wat hadden we mooi weer! Het was super warm, dus dat we het water in moesten, was eigenlijk alleen maar lekker. Het leek minder druk op het parcour dan vorig jaar, maar toch waren er een gezellig aantal mensen. Bij verschillende hindernissen gaf ik Melissa een pootje en tilde ik haar eroverheen, waardoor ik hulp moest vragen aan mede lopers die ik eigenlijk niet kende. Niemand was te beroerd om elkaar te helpen en samen maakten we er een groot festijn van. Waar ik misschien nog wel het meest trots op was, was dat ik de monkey bar zonder te vallen had gehaald! Woehoeeee!

122410_trenchestotal_mt16__dsc4765

Daarnaast vond ik de mega grote glijbaan echt geweldig om te doen en ook de execution (je staat op een platform en ineens zakt de grond onder je weg en val je 4 meter naar beneden) was eng, maar tegelijk fantastisch!

De kilometers vlogen voorbij en aangezien er ook geen tijd wordt gemeten, heb je ook geen idee hoelang je al onderweg bent. Doordat je af en toe moet wachten bij obstakels, kan je weer even wat uitrusten, maar gaat ook de tijd door. Het was af en toe zwaar, maar vooral erg leuk. Een aantal blauwe plekken en spierpijn rijker, kwamen we voldaan en trots na 12 km en 42 obstakels over de finish.

Lekker in de modder rollen, samenwerken, lachen en sporten tegelijk, zorgt ervoor dat dit een van mijn favoriete sport evenementen is van het jaar! Wat zal Mudmasters volgend jaar te bieden hebben? Ben jij er dan ook bij?

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Mudmasters 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.