12 november 2017

Reistocht met 7 tips voor Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Naast de Gili eilanden kun je ook een bezoekje brengen aan Nusa Lembongan en Nusa Ceningan als je op Bali bent. Deze eilanden liggen dichterbij Bali dan Gili en je bent er in slechts 30 minuten met de boot. Wij gingen met Sri Rejeki en ik moet zeggen dat het erg goed geregeld was! Goed te vinden, de boten vertrokken op tijd en de rit was prettig. We gingen op dezelfde dag heen en weer, waardoor we een vol programma hadden voor deze ene dag!

We vaarden vanuit Sanur naar Nusa Lembongan en daar eenmaal aangekomen, huurden we gelijk een scooter. Voor omgerekend €5,- konden we de hele dag de scooter gebruiken. Ze rijden er zonder helm, maar je kan er ook niet hard rijden door de slechte wegen. Het eiland is klein, waardoor je het in één dag rond kunt rijden en bekijken. Ik zou hier zelf ook niet een nachtje hoeven blijven, maar stel dat je graag wilt duiken en snorkelen (wat heel mooi schijnt te zijn daar), dan kun je dat natuurlijk wel doen. Mijn top 7 dingen om te doen op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan!

1. Mangroove Forest

Mangroove Forest Nusa Lembongan

We begonnen de tocht bij de Mangroove waar we een boottocht deden. Deze boottocht duurde ongeveer 30 minuten en dat was ook prima. Het is super leuk om te doen, maar je ziet wel veel van hetzelfde. Er leven naast garnalen, vissen en krabben ook geen andere beesten in het water, waardoor je eigenlijk alleen de bomen hebt om naar te kijken. Een leuke tocht en zeker een must do als je op het eiland bent!

2. Yellow Bridge

Yellow Bridge

Deze brug die de verbinding maakt tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan is erg bekend. Erg verdrietig feitje: op 16 oktober 2016 stortte deze brug in waarbij 9 mensen om het leven kwamen. Nog eens 30 mensen raakten gewond. Sinds maart 2017 is de nieuwe brug geopend, waardoor je nu weer via de brug naar Nusa Ceningan en terug kunt gaan. Ik moet zeggen dat de nieuwe brug er niet echt nieuw en stevig uit zag, maar zolang je niet met teveel mensen tegelijk op de brug gaat, lijkt het te houden. Ik hoop echt dat zoiets vreselijks niet nog een keer gebeurd!

3. Secret Beach

Secret beach

Op Nusa Ceningan hebben wij Secret Beach bezocht. De route naar dit strand verklapt waarom het zo heet. Erg afgelegen en slechte weg naar dit strand, maar eenmaal aangekomen ziet het er wel heel mooi uit! We hadden hier alleen even gekeken en uiteindelijk niet gelegen, al zag het er wel heel aantrekkelijk uit. Mocht je dus de tijd hebben, is dit wel een aanrader. Naast het strand is er namelijk ook nog een zwembad!

4. Blue Lagoon

Blue Lagoon

Een prachtig en misschien wel mooiste stuk van het eiland Nusa Ceningan! Dit stukje van het eiland is echt adembenemend mooi. Je bent er gewoon even stil van.. Bezoek en oordeel zelf!

5. Dream Beach

dream beach Nusa Lembongan

Via de Yellow Bridge ga je weer terug naar Nusa Lembongan en daar hebben we dream beach bezocht. Wij hadden hier even een hapje gegeten (nasi), wat prima was! Voor het zwembad moet je wel extra betalen om daar gebruik van te mogen maken. Je kunt ook het strand op, maar pas op als je wilt zwemmen. Er is namelijk een erg sterke stroming en ook de golven zijn erg verraderlijk. Het is ook niet voor niets dat ze beginnende zwemmers afraden om te zwemmen op het strand. Neem in plaats daarvan lekker een duik in het zwembad!

6. Devil’s tear

Devils Tear

Super gaaf om te zien! Je ziet hier het water keihard tegen de rotsen slaan, waardoor er een soort van inham is gecreëerd door het water. Het water komt zo hard tegen de rotsen aan, dat er een grote kans is dat je daar nat van wordt. Helemaal niet erg met het warme weer en eigenlijk juist wel heel erg gaaf. Je moet wel even goed zoeken om hier te komen, want bij ons herkende Google Maps niet de locatie. Wij hadden daarom onze scooter bij Sandy’s beachclub gezet en vanaf daar zijn we gaan lopen. Dit is maximaal 500 meter lopen.

7. Sandy Bay Beach

Sandys beach club

Wij sloten de dag af bij Sandy Bay Beach, een rustige beach club waar je wederom goed kunt eten. Wij namen de kip fajitas en dat is zeker een aanrader. Daarnaast kun je lekker languit in het zwembad en vervolgens op je ligbedje neerploffen in de zon.

Vanaf hier gingen wij weer terug naar de boot om binnen 30 minuten weer in Sanur aan te komen. Precies goed voor een dagje en wij hebben alle hotspots kunnen afvinken! Heb jij nog een hotspot die er nog niet tussen staat? Laat het dan weten in de reacties!

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden