Racefiets
21 januari 2019

Op zoek naar een racefiets?

Het is natuurlijk altijd lekker weer om te gaan fietsen, al helemaal op een racefiets. Dankzij een goede racefiets kan iedereen er op uit te trekken om het prachtige Nederlandse landschap te ontdekken. Nederland is natuurlijk een waar fietsland, door deze goede wegen zal je nooit problemen hebben om van A naar B te komen. De vraag is alleen, wat is er nu zo prettig aan een racefiets? Dat laten we jou vandaag eens zien!

Voordelen van een racefiets

Een aanzienlijk groot voordeel van een racefiets is dat je een veel grotere afstand kunt afleggen ten opzichte van een normale fiets. Bij een normale fiets is het namelijk zo dat je alleen maar kracht kunt zetten tijdens het naar beneden duwen van de trappers. Dit doe je afwisselend met je linker en rechterbeen. Hierdoor ligt je gemiddelde snelheid niet bepaald hoog. Bij een racefiets ligt dit net iets anders, hier kan je namelijk tegelijkertijd duwen en trekken met je voeten. Door de speciale schoenen kan je jouw voeten vastklikken aan de trappers, hierdoor kan je ook omhoog trekken tijdens het fietsen. Het resultaat? Een veel hogere snelheid natuurlijk!

Een ander voordeel van een racefiets is dat je gelijk een goede training achter de rug hebt. Door de zwaardere inspanning zal je meer calorieën verbranden, veel meer dan op de normale fiets. Als je wilt afvallen of als je in goede vorm wilt raken dan is het uitproberen van wielrennen dus nog niet zo’n verkeerd idee. Ook voor de dames is het ontzettend leuk. Lekker muziekje in, racefiets voor dames mee en je kunt even al je energie kwijt. Het verbrand een hoop vet en het is ontzettend goed voor de beenspieren.

Alleen of in een groepje?

Je kunt er voor kiezen om alleen te gaan rijden, dit is natuurlijk altijd een prima keuze. Door zelf op pad te gaan kan je je eigen snelheid en tempo aanhouden, hierdoor is het makkelijk om het vol te houden. Met z’n tweeën zal je toch altijd of te hard fietsen of te zacht, hier zit je niet op te wachten. Wat wel leuk is, is om in een grote groep te fietsen. In een groep heb je namelijk veel minder last van de wind, hierdoor kan je nog hogere snelheden behalen dan gewoonlijk. Al zal voor jou ook ooit het moment aanbreken dat je voorop moet rijden voor de groep, dit zal de eerste keer zeker niet makkelijk zijn.

Wielrennen is een ontzettend leuke sport die iedereen eens een keer geprobeerd zou moeten hebben. Tijdens het wielrennen zie je een hoop van de omgeving, als je vroeg genoeg vertrekt kan je vaak nog dieren in de natuur zien. De wind in je haren, het zonnetje op je gezicht en je handen aan het stuur. Dit is wat wielrennen zo bijzonder maakt. En het mooie is, iedereen met een racefiets kan het proberen. Dit is toch veel leuker dan op zo’n hometrainer een beetje lopen trappen in de sportschool?


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Op zoek naar een racefiets?

  1. Greet Bos schreef:

    Wat leuk geschreven!

    http://www.pedaalslag.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.