24 juli 2017

Pop Up Runs Almere Poort

Wanneer er een run letterlijk 600 meter van je huis start, kun je eigenlijk niet anders dan meedoen. Toen ik de run voorbij zag komen, schreef ik me ook gelijk in. Eerder zat ik in de organisatie van deze runs, dus ik wist dat het sowieso een goed georganiseerde, maar kleinschalige run zou zijn. Het maximaal aantal deelnemers was ingesteld op 80. Eigenlijk vind ik de kleinschalige runs misschien nog wel het leukst, helemaal als ze zo dichtbij zijn!

De Pop Up Run was gratis en het enige wat je hoefde te doen was via Facebook aan te geven dat je aanwezig zou zijn. De rondjes waren 4 kilometer en je kon zo op het moment zelf kiezen of je 4 kilometer, 8 kilometer of 12 kilometer wilde lopen. Samen met mijn zus stond ik zo afgelopen weekend aan de start van deze run.

Melissa (mijn zus) had vanaf haar huis naar mijn huis al gelopen, dus ze had al 10 km erop zitten. Vanaf mijn huis gingen we rennend naar de startlocatie, dus de volgende 600 meter hadden we ook al in de pocket. De start was vanaf Heilig Boontje, een café in Almere Poort. We konden daar snel ons startnummer halen en ik kwam ook gelijk allerlei andere lopers uit Almere tegen die ik ook ken van o.a. het hardlopen. Een heerlijk dorpsgevoel dus! Lekker even bijkletsen met iedereen voordat we rustig naar de start liepen.

We besloten een snelle 4 km te gaan lopen in plaats van langzaam meerdere kilometers. Het was voor mij al even geleden dat ik op tempo had gelopen dus wilde ik voor mezelf wel even weten waar ik stond. Melissa had het idee dat ze alleen maar langzamer werd, waardoor ook zij wilde kijken waar ze nu stond (en dat na 10 km ;)).

20170722_183414

We gingen op een lekker tempo weg en ik voelde gelijk dat dit een lekker tempo was. Ik had zelf geen muziek bij me, maar Melissa wel. Echt aanspreekbaar was zij dan ook niet haha. Ondanks dat het een kleine groep was, waren we de hele tijd omgeven door andere lopers. Doordat we twee stukjes hadden waarbij we heen en weer moesten lopen, zag je ook genoeg andere lopers aan de andere kant van de weg lopen; dat was erg leuk en motiverend! Na ongeveer 2,5 kilometer zei Melissa dat het haar toch net iets te snel was en dat ze langzamer wilde. Eerst hield ik in en bleef ik bij haar, tot ze op een gegeven moment aangaf dat ik mocht gaan. Ik kwam nog wat andere lopers tegen, waarbij ik me aan optrok. Het voelde goed en het begon ook nog te regenen; meer zuurstof in de lucht!

Het laatste stukje zette ik nog een eindsprint in en zo kwam ik (volgens organisatie want mijn horloge deed het niet), na 19:23 over de finish. Een erg mooie tijd en als ik dit tempo nog één km vast zou houden, zou ik een pr op de 5km hebben gelopen. Wat bleek later? Dat ik de eerste vrouw op de 4 km was en 2de overall van de 4 km (oké dat er maar 25 mensen meededen op die afstand vergeten we even ;)). Melissa werd 2de vrouw in 23 minuten! Na afloop van deze run kregen we een mok mee naar huis met een opdruk van Pop Up Runs en Heilig Boontje.

Kortom; een gezellige dorpsrun waarbij ik heerlijk heb gelopen! Van mij mogen er meer van zulke lokale, kleinschalige runs worden georganiseerd.

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.