8 september 2018

Review Het Fotoalbum

Sinds Marciano geboren is, staat mijn telefoon helemaal vol met foto’s. Elke dag maak ik wel 100 foto’s van hem van elke kant haha. Gelukkig kan dit tegenwoordig allemaal heel makkelijk met je telefoon. Het nadeel hiervan is dat je vaak de foto’s op je telefoon laat staan en er vervolgens niet veel mee doet. Toen ik van Het Fotoalbum een fotoalbum mocht laten maken, wist is dus gelijk dat dit een fotoboek van Marciano ging worden. Hoe leuk is het om te bladeren in het fotoboek als hij straks ouder is? 🙂

Het Fotoalbum

Starten met het fotoboek

Als je wilt starten met een fotoboek maken, krijg je eerst de keus wat voor boek je wilt. Je kunt verschillende maten kiezen, maar ook met verschillende kaften of bijvoorbeeld met spiraal aan de zijkant. Eigenlijk zit er voor iedereen dus wel iets bij, de keuze is reuze! Zelf ging ik voor het vierkante XL boek met harde cover.

Zodra je een keus hebt gemaakt, kun je kiezen voor offline en online software. De offline software wordt geadviseerd, dus daar ging ik ook voor. Ik moest mijn e-mail adres invullen en vervolgens werd er een bestand gedownload. Hierna werd het alleen wat vaag en lukte het mij niet om iets te doen of het was mij in elk geval niet duidelijk. Ik houd altijd van gemak en doordat dit voor mij te vaag was, ging ik toch maar eens kijken naar de online software. Dat zag er al een stuk makkelijker uit! Daar kon ik wat mee. 🙂

Invullen van het fotoboek

Het invullen van het fotoboek ging vervolgens gemakkelijk. Ik kon zelf kiezen per pagina wat voor indeling ik wilde en het uploaden van de foto’s verliep ook snel. Doordat er ook een cijfer bij de foto komt te staan, weet je ook welke je al gebruikt hebt: HANDIG! Je kunt ook teksten bij de foto’s typen, dat heb ik af en toe gedaan, maar ik vond het zelf vooral leuk om de foto’s voor zich te laten spreken. Bij het maken van het fotoboek staat er een roze randje omheen, laat je daar niet door afleiden. Ik heb van alles geprobeerd om dat randje weg te krijgen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk accepteerde ik het maar, maar het bleek dat het randje er uiteindelijk helemaal niet op wordt gedrukt. Scheelt jou weer tijd om uit te zoeken hoe je het weg krijgt haha. Ergens in het proces liep mijn computer ook nog vast en kwam ik niet meer terug op de website. Het grote voordeel was dat ik een account had aangemaakt en ik daardoor verder kon bij waar ik gebleven was. Tip: maak dus een account aan voordat je begint. Zo kun je altijd op een later moment verder gaan.

Resultaat van het fotoboek

Eenmaal alle foto’s op hun plek, kon ik mijn bestelling afronden. Ik kreeg nog wel een melding dat de kwaliteit van sommige foto’s niet optimaal waren, maar dat vond ik niet erg. Het waren foto’s die ik er toch wel graag in wilde. De melding was wel fijn, want zo wist ik precies wat ik kon verwachten als het boek binnen zou zijn. Een paar dagen later ging de bel al en daar was het boek dan! Hij was nog groter dan ik eigenlijk verwacht had en daardoor vind ik het echt een mooi boek geworden om te bewaren en waar we later in terug kunnen kijken. De kwaliteit van de foto’s vind ik ook heel erg meevallen! Eigenlijk vind ik de kwaliteit wel goed en in elk geval duidelijk genoeg.

Als Marciano straks 1 jaar is, wil ik nog eens een fotoboek maken van zijn aller eerste levensjaar. Van de eerste 3 maanden hebben we nu in elk geval vast een mooi boek.

Maken jullie wel eens fotoboeken? Ik vind dat we dat echt weer wat meer moeten gaan doen in elk geval en een baby is daar een hele goede reden voor. 🙂

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden