18 april 2016

Singelloop Leiden

Op vrijdag 15 april 2016 stond er weer een leuke loop op de planning. Ik moest daarvoor wel een eindje rijden naar Leiden, maar het was het dubbel en dwars waard. Ik werd uitgenodigd door Marnix om met deze run mee te lopen en dat laat ik mij natuurlijk geen 2 keer zeggen. Zo geschiedde stapte ik op vrijdag na mijn werk direct in de auto om mij in Leiden te melden.

Ik was eerlijk gezegd een beetje moe na een drukke week werken, maar ik had er desondanks erg veel zin in. Een avond run ben ik normaal gesproken niet zo gewend, maar dat heeft ook juist wel iets leuks. Marnix had daarnaast nog een aantal andere gezellige lopers uitgenodigd en na wat kennis maken, spullen dumpen en laatste voorbereidingen liepen we langzaam richting de start.

Het was erg koud, maar toch wilde ik in mijn t-shirt starten. Ik dacht al dat ik het tijdens het lopen warm zou krijgen en ik heb het liever wat kouder dan te warm tijdens het lopen. Bij de start zag ik al dat het erg druk was, maar dat is normaal gesproken altijd zo. Ik had nog nooit eerder van deze loop gehoord, dus het was voor mij een aangename verrassing dat het zo druk was. Jong, oud, dik, dun en zelfs kinderen. De opkomst was heel verschillend en dat was wel leuk om te zien.

20160415_193051 (1)

Na enkele minuten wachten konden we eindelijk starten. Ik was er helemaal klaar voor. De tijd voordat we echt van start gingen nadat het startsignaal was gegaan duurde even en dit liet eigenlijk ook meteen al zien hoe druk het was. Toen we eindelijk weg waren kon ik al meteen geen tempo vinden. Ook al ben ik niet de snelste, er zijn zeker mensen die nog wat langzamer rennen. Geen probleem natuurlijk, maar doordat het zo druk was kwam ik er gewoon niet doorheen. Links, rechts en over de stoep moest ik de mensen proberen in te halen. Af en toe vond ik iemand die ook aan het inhalen was en daar ging ik dan achteraan. De eerste paar kilometer was ik eigenlijk alleen maar daar op gefocust. Erg jammer want het publiek was super enthousiast en waar je ook keek, je zag overal publiek staan. Daarnaast was de route ook erg leuk langs de singel in Leiden!

Na 3 kilometer vond ik wat meer ruimte en kon ik eindelijk wat snelheid maken. Ook was dit van korte duur, want zodra de straten wat smaller werden, ging iedereen weer op de rem. Om een toptijd te rennen had ik dus eigenlijk al opgegeven. Dit was een run voor de gezelligheid, dus daar kon ik dan maar beter van gaan genieten. En dat heb ik gedaan. Wat een ongelooflijk publiek stond er langs de kant. Dit geeft zoveel energie en motivatie om door te gaan. De kilometers vlogen voorbij en ondanks dat ik af en toe op de rem moest en daarna weer tempo kon zetten (intervaltraining 2.0) heb ik een super leuke run gehad.

Wat ik jammer vond, was dat de tijd niet gemeten werd. Een officiële uitslag is er dus niet, maar mijn eigen geklokte tijd was 40:04. Volgend jaar gaan we dus voor onder de 40 minuten 😉 Moet lukken. Een pluspunt was wel weer dat we naar huis konden met een nieuwe medaille.

IMG-20160415-WA0012

Na afloop nog een gezellige borrel omdat we die wel hadden verdiend 🙂

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.