30 mei 2016

Surinaamse Bami maken

Ik kan je vertellen, dit is één van de lekkerste gerechten op mijn lijstje. Toen ik een aantal keer de Surinaamse bami at bij de vader van mijn vriend, was het tijd dat ik het zelf leerde maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg kookles en was eigenlijk verbaasd hoe simpel dit is. Wil je ook Surinaamse bami maken? Lees dan verder voor het recept!

20160514_161145

Ingrediënten voor de Surinaamse Bami

  • Kip
  • Egg Noodles
  • Oysler Sauce (Panda brand)
  • Ketjap zonder peper
  • Nasi speciaal mix can Conimex
  • Olie
  • Gebakken uitjes

20160514_164911

Hoe maak je het:

  • Laat de hele kipfilet opkoken in een halve pan water
  • Gooi een klein beetje olie in de pan zodat het niet gaat kleven
  • Pas als de kip wit van binnen is, is het goed (ongeveer 20 minuten koken)
  • Zet vervolgens een andere pan op het vuur met half hoog water en de Noodles
  • Haal de noodles uit elkaar in de pan
  • Haal de kip van het vuur en spoel deze af met koud water
  • Trek de kipfilet in kleine stukjes
  • Haal ondertussen de mie van het vuur en doe deze in een vergiet (tip: de mie is klaar als je deze tussen je vingers kunt breken)
  • Doe de kip in een wok en bak deze met wat olie
  • Doe de gebakken ui erbij en ook de nasi speciaal mix
  • Doe de twee verschillende soorten ketjap erbij
  • Roer alles door elkaar en doe vervolgens de mie erbij
  • Mix de hele inhoud door elkaar en smullen maar!

20160514_170756

Ik kan je zeggen; dit is zoooo lekker.

Ga jij dit maken?

Eetsmakelijk.

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten