28 april 2017

Tips om met slecht weer alsnog te sporten!

Het is inmiddels eind april en de zomer lijkt nog ver weg. Hoewel we een paar mooie dagen hebben gehad, is het bijna niet meer voor te stellen hoe de warme zon op je lichaam aanvoelt. Voor vele een excuus om het sporten op een lager pitje te zetten. Het is koud buiten, het waait te hard of het regent. Onzin! Er zijn genoeg manieren om alsnog te sporten!

Eerlijk toegegeven; met de harde wind van de afgelopen dagen vind ik het ook geen pretje om buiten te rennen. Het lijkt net of je heel veel kracht moet zetten en je eigenlijk nog steeds stil blijft staan. Hoewel je natuurlijk wel vooruit komt, moet je voor je gevoel toch meer moeite doen om voorruit te komen. Een optie om alsnog te blijven sporten, zonder de deur uit te hoeven, is een loopband aanschaffen. Zo kun je thuis heerlijk je workout doen, hoef je de deur niet uit en kun je ondertussen ook nog je favoriete serie kijken. 😉 Bij Betersport.nl vind je ook nog andere fitness apparaten; genoeg om je een hele winter lang te vermaken met jouw favoriete sport.

Wil je toch de deur uit tijdens jouw work out of wil je wat afwisseling van de loopband? Probeer dan op de heen weg tegen de wind in te lopen, zodat je terug wind mee hebt. Op de heenweg heb je vaak nog genoeg energie en op de terugweg kun je dat duwtje in de rug wel gebruiken. Daarnaast zweet je op de terugweg vaak al en krijg je het koud als je met zweet tegenwind hebt. Heb je nou het gevoel dat je altijd wind tegen hebt, probeer dan tussen de steegjes van de huizen door te rennen. Hierdoor vang je bijna geen wind en kom je vaak uit op plekken die je anders niet zult zien.

Beloon jezelf na afloop van de training. Je hebt het gedaan en je hebt je niet laten tegenhouden door het weer! Neem een heerlijk warm bad of douche na afloop, pak je favoriete tijdschrift erbij en een heerlijke kop thee. Je hebt het verdiend, harde werker!

Wat doe jij met slecht weer? Sport je thuis of ga je alsnog de deur uit?

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.