Kersverse mama
5 november 2018

Tips voor kersverse mama’s

Voor het eerst moeder worden is een enorm spannende periode in je leven. Naast dat je natuurlijk moet wennen aan de slapeloze nachten en het verzorgen van een kleintje, heb je ook nog aardig wat zaken te regelen. Het is dan ook een feit dat je leven op de kop zal staan na de geboorte van je eerste zoon of dochter. Ben jij benieuwd wat je als kersverse mama allemaal kunt verwachten en wat je allemaal moet regelen? In dit artikel zet ik een aantal praktische tips voor je op een rijtje.

De praktische kant van het verhaal

Vlak na de bevalling zal je hoofd vooral staan naar het vertroetelen en verzorgen van je baby. Toch zijn er ook een aantal zaken die belangrijk zijn om zo snel mogelijk te regelen. Denk hierbij aan het aangifte doen bij het gemeentehuis, het aanvragen van kinderbijslag, kinderopvang regelen en het aanmelden van je kindje bij de zorgverzekering. Het aanmelden van je kindje bij de zorgverzekering moet binnen vier maanden gebeuren. Doe je dit niet, dan zul je zelf de kosten voor het eerste levensjaar van je kindje moeten betalen. Aangezien deze kosten flink kunnen oplopen, is het dus erg belangrijk om dit op tijd te regelen. Je kunt je kind bij zowel je eigen zorgverzekering als bij die van je partner aanmelden. Het is het slimst om je baby aan te melden bij degene met het meest uitgebreide zorgpakket. Heb je slechts een basispakket? Verdiep je dan ook eens in een aanvullende zorgverzekering. Dit kan vlak na de bevalling al voordelen opleveren, onder andere qua kosten van de bevalling, kraamzorg en lactatiekundig advies. Daarnaast kan het ook als je kindje ouder is voordelen opleveren bij onverwachte medische kosten of als je kindje bijvoorbeeld een bril of beugel nodig zou hebben.

Zorg goed voor jezelf!

Naast het verzorgen van je kindje en het regelen van de praktische zaken is het ook belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en aandacht aan jezelf te besteden. Regel bijvoorbeeld eens een oppas voor een aantal uurtjes en laat jezelf verwennen bij de kapper of schoonheidsspecialiste, of ga er op uit met je partner of vriendinnen. Als kersverse mama ben je misschien geneigd om jezelf weg te cijferen, maar het is juist nu erg belangrijk om ook aan jezelf te blijven denken! Zorg er ook voor dat je rust neemt zodra je baby het toelaat, en eet gezond en gevarieerd. Het lijkt misschien makkelijk om snel een pizza in de oven te gooien, maar juist nu kun je wel wat extra vitamines gebruiken. Ben je nog op zoek naar gezonde én snelle recepten die je tussen de bedrijven door kunt maken? Op mijn website vind je genoeg inspiratie, zoals onder andere deze heerlijke tomatensoep. En tot slot de laatste tip voor kersverse mama’s: het is normaal dat de eerste weken hectisch, vermoeiend en een gekkenhuis zijn. Maar het wordt beter en wees ook vooral niet bang om hulp in te schakelen zodat jij rustig kunt wennen aan je nieuwe leven en je kindje!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten