Toertochten

De echte wielrenners die doen mee aan zoveel mogelijk toertochten. Voor mij is het geen must om aan zoveel mogelijk toertochten mee te doen, echter probeer ik er elk kwartaal wel aan minimaal aan een toertocht mee te doen samen met mijn vader. Mijn vader is namelijk een echte wielrenner die dit al meer dan 10 jaren doet.

Informatie over toertochten

Toertochten zijn altijd op de zaterdag en zondag en er is vaak wel een toertocht in de provincie waaraan je kunt deelnemen. Er zijn verschillende afstanden voor de toertochten. Afstanden waar je hierbij onder andere aan kunt denken zijn 15 KM, 25 KM, 35 KM, 45 KM, 50 KM of 100 KM. Er zijn ook toertochten voor de gevorderde wielrenners waarbij er zelfs 400 KM wordt afgelegd. Dit zijn veel grotere afstanden dan bij het hardlopen, echter hoef je je hiervoor een stuk minder voor in te zetten. Met een goed schema voor het wielrennen zul je al deze afstanden wel kunnen behalen. Het is wel van belang dat je je eigen racefiets in het bezit hebt voordat je begint met het trainen voor toertochten. Met dezelfde racefiets zul je ook moeten deelnemen aan de toertochten.

Informatie over fietsen

Er zijn verschillende toertochten, maar ook verschillende soorten fietsen. Je kunt namelijk met een normale racefiets meedoen aan toertochten. Echter zijn er ook mountainbike (MTB) fietsen, deze worden ook well All Terrain Bike (ATB) genoemd. Een cyclocross is een kruising tussen de reguliere racefiets en de mountainbike. Voor elke fiets zijn er ook weer speciale soort toertochten. Mountainbike fietsen zijn namelijk geschikt voor alle soort gronden, hiermee zou je dus ook op het strand of in het bos kunnen fietsen. Met een normale racefiets rijdt je (meestal) alleen op een egale grond. Een mountainbike heeft dus ook een dikkere band dan de normale racefiets. Met een Cyclocross kun je op beide soort manieren fietsen, namelijk op de mountainbike manier en op de racefiets manier. Meer informatie over fietsen, tips bij het wielrennen tref je in de rest van mijn fietsblog. Op deze pagina tref je de blogs over de toertochten waaraan ik heb deelgenomen. Mijn eerste toertocht was in 2017, in dit jaar heb ik ook mijn eerste racefiets gekregen. Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door mijn ervaringen bij de toertochten waaraan ik heb deelgenomen door middel van deze blogs!

Meest recente fietsblogs

From Tamara with Love