Single Fin Uitzicht
19 oktober 2017

Uluwatu: Hotspot van Bali

In september & oktober (2017) ben ik met mijn compagnons Frans & Matthijs naar Bali geweest om te werken aan onze websites. De eerste 3 weken dat we op Bali waren, verbleven we in de wijk Jimbaran. Dit is ongeveer op een half uur afstand met de auto of scooter van Uluwatu, Uluwatu is het meest zuidwestelijke punt van Bali. Op Google Maps heb ik gekeken wat er te doen was in dit gebied en heb dus in de weekenden elke keer 1 van de hotspots in Uluwatu bezocht. In dit blog vertel ik meer over mijn leuke ervaringen in Uluwatu!

Tempels op Uluwatu

Op Bali heb je diverse tempels. Deze tempels zijn onderverdeeld in Hindoeïstische tempels en Boeddhistische tempels. In het Indonesisch worden deze tempels ook wel “Pura” genoemd. Vandaar dat je dit woord ook treft in de naam van elke tempel locatie. Op Uluwatu hebben we de bekendste en meest toeristische tempel bezocht: Pura Luhur Uluwatu.

Pura Luhur Uluwatu

Uitzicht Uluwatu tempel

Uluwatu Tempel

 

Pura Luhur is een hindoeïstische tempel in Uluwatu. Je kunt er voor slechts 30.000 IDR (ongeveer € 2) deze tempel bezoeken. Je krijgt hierbij een “Sarong & Sash”. Dit is een hindoeïstische klederdracht waarmee de hindoes worden gerespecteerd. Dit is een soort doek die je om je middel draagt. Alleen hindoeïstische aanbidders hebben toegang tot de binnenste tempel.

Uluwatu tempel

Hindoeïstische klederdracht / Geen toegang tot binnenste tempel

Je zult hier ook grijze aapjes tegenkomen die erg energiek zijn. Deze aapjes lopen hier vrij rond en kunnen kleine dingen van je afpakken zoals een zonnebril, handtasje of je pet. Let dus goed op je spullen als je deze gekke aapjes tegenkomt! Van ons had deze aap een drinkbeker afgepakt:

Aapjes Uluwatu Bali

Aapjes bij de Pura Uluwatu

Tari Kecak dans

Vlakbij de Luhur Uluwatu tempel is er elke dag om 18:00 een dans genaamd de Tari Kecak dans. Wij zijn hier zelf niet heen gegaan omdat dit evenement altijd om 18:00 begint. Rond dit tijdstip waren wij niet hier in de buurt waren omdat wij naar het zonsondergang keken bij een van de stranden in Uluwatu. Echter zijn er op Youtube genoeg video’s waarbij je goed ziet wat er gedaan wordt tijdens deze dans. Bij de Tari Kecak zijn er ruim 50 Indonesische hindoes samen op ceremoniële wijze aan het zingen en dansen. Dit is een Indonesische traditie waarbij je als toerist voor 100.000 IDR (Ongeveer € 6,50) betaald voor deze show.

Restaurants op Uluwatu

Eten op Uluwatu

Restaurants in Uluwatu

 

In Uluwatu heb je diverse restaurants rondom de toeristische attracties. De meeste hiervan zijn lokale restaurantjes, deze worden ook wel “Warungs” genoemd. Wij zijn voornamelijk bij deze Warungs gaan eten omdat je hier lekker goedkoop voor circa 40.000 IDR (ongeveer € 2,50) al een lekkere maaltijd kunt bestellen. Dit is handig voor ons aangezien wij ook veel eten =)

Het enige restaurant die we zwaar kunnen afraden is: Delpi Warung. Dit restaurant bevindt zich onder de Single Fin, echter betaal je hier de hoofdprijs en krijg je belachelijk slecht eten. Wij hebben hier foto’s van gemaakt, echter zouden deze de kwaliteit van dit blog verminderen.

Als je hier in de buurt bent zou ik dus lekker naar de Single Fin gaan. Wij zijn een aantal keer naar de Single Fin gegaan om wat te eten en om te chillen. Hieronder kun je lezen waarom dit restaurant zo speciaal is!

Single Fin (Favoriete hotspot)!

Single Fin Bali

Single Fin

 

Bij de Single Fin kun je lekker eten, chillen of feesten met een mooi uitzicht op de zee van Uluwatu. Voor het eten in Single Fin betaal je iets meer in vergelijking met andere restaurants op Bali, namelijk vanaf 80.000 IDR (ongeveer € 4,50). Zelf vonden wij het alcohol wel duur bij dit tentje. Voor een Corona betaalden we namelijk ook 80.000 IDR. Dit komt ook doordat er veel Australiërs bij deze plek chillen die over het algemeen ook meer verdienen dan Nederlanders en veel meer dan Indonesiërs. Echter is iedereen hier chill en kom je dus in een gezellige vibe op de Single Fin.

Single Fin Uitzicht

Single Fin uitzicht

TIP: Reserveer een tafel van te voren als je hier wat wilt gaan eten. Het is hier vaak druk rondom zonsondergang waardoor je hier niet eens kunt gaan zitten aan een tafel. Op de website van Single Fin kun je heel gemakkelijk een tafel boeken. Wij kozen zelf voor de VIP-reservering omdat we met een groep van 8 man waren en je samen minimaal 2 miljoen IDR (ongeveer € 125) moet uitgeven. Echter kun je ook een normale tafel reserveren waarbij je geen minimum te besteden bedrag hebt. Het voordeel van een VIP-tafel is dat je op een mooie positie zit met uitzicht en ook de ruimte hebt om goed te bewegen.

TIP 2: Ga op zondag naar de Single Fin voor de beste feesten. Op zondag is de lounge namelijk open tot 01.00 (ipv 22.00) en zijn er vaak grotere feesten. Hierbij zou ik geen VIP-tafel reserveren aangezien je op zondag minimaal 10 miljoen IDR (ongeveer € 625) moet uitgeven. Dit is een beetje zonde voor het goedkope leven in Bali.

Daarnaast kun je ook naar het tentje voor de ingang van de Single Fin gaan als je niet erg veel honger hebt. Het tentje die daarvoor ligt heet Coko & Poke, dit is ook onderdeel van de Single Fin.

El Kabron

Een ander bekend restaurant in Uluwatu is El Kabron. Dit restaurant/beach club grenst aan Dreamland Beach. Wij zijn zelf niet naar dit restaurant gegaan. Je kunt hier typische Spaanse gerechten eten en de beste service verwachten. Hier betaal je dus ook iets meer voor. Bij dit restaurant zit ook een beach club met een infinity pool waar je gebruik van kunt maken. Als je dit restaurant wilt bezoeken, kun je het best ook op de website van El Kabron reserveren.

Surfen op de stranden in Uluwatu en omgeving

Surfen in Uluwatu

Surfen in Uluwatu

 

Aan de kust van Uluwatu tref je de mooiste stranden van Bali. Deze stranden zijn voornamelijk aantrekkelijk voor surfers omdat er vaak hoge golven zijn aan de kust van Uluwatu. Het Indonesische woord “Pantai” betekent vertaald naar het Nederlands “Strand”. Zelf zijn we naar de meest bekende stranden van Uluwatu geweest, dit zijn: Suluban Uluwatu Beach, Padang Padang Beach & Dreamland Beach. Op internet, reisgidsen, boeken en dergelijke zul je dus steeds verschillende namen tegenkomen zoals “Pantai Uluwatu Beach” of “Uluwatu Beach” of “Pantai Suluban Uluwatu”, echter is dit hetzelfde strand. Hetzelfde geldt voor de benamingen van de andere stranden waar het woord “Pantai” of “Beach” in voorkomt.

Pantai Suluban Uluwatu

Pantai Suluban Uluwatu Bali

Pantai Suluban Uluwatu

 

Het strandje Suluban Uluwatu is het meest bekende strand in Uluwatu voor surfers. Er komen hier hoge golven en zijn dus goed toegankelijk voor ervaren surfers. Zelf vond ik het strand een tegenvaller omdat je hier niet echt kunt zwemmen. Echter kun je hier wel leuke foto’s maken en daarnaast kun je ook bovenaan deze klif lekker dineren en/of feesten bij Single Fin. Toegang tot dit strand is gratis.

Padang Padang Beach

Padang Padang Beach

Padang Padang Beach

Padang Padang Beach is een leuk klein strandje waarbij je lekker kunt relaxen in de zon of om te gaan surfen. Het strand is erg mooi, dus je kunt er leuke foto’s maken. Daarnaast kun je ook lekker onder een parasol gaan liggen om even te ontsnappen aan de felle zon. Je zult hier in de verte ook een aantal surfers treffen die aan het surfen zijn. Deze surfplanken kun je ook op het strand zelf huren. Deze golven zijn echter een stuk kleiner dan die van Pantai Suluban Uluwatu. Dit is dus een betere optie voor de minder ervaren surfers. Voor dit strand moet je wel een entree betalen van 10.000 IDR per persoon. Dit is omgerekend ongeveer € 0,60 entree, dus hier hoef je je ook niet druk om te maken.

Dreamland Beach

Dreamland Beach

Dreamland Beach

Het mooiste strand van Bali (dus ook het mooiste strand van Uluwatu) vind ik Dreamland Beach. Dit komt doordat je hier lekkere hoge golven hebt wat erg mooi is om te zien. Het zand is ook fijn om op te lopen in tegenstelling tot vele andere stranden op Bali. Vanaf het restaurant bij dit strand kun je rond 18:00 genieten van een mooie zonsondergang. Hier kun je lekker eten voor gemiddeld 75.000 IDR (ongeveer € 5). Daarnaast is de entree voor dit strand ook gratis. Echter moet je hier wel 100.000 IDR (ongeveer € 7) betalen voor de ligbedjes. Dit is het zeker waard als je hier een aantal uur wilt relaxen. Daarnaast betaal je hier ook om gebruik te maken van het toilet en de douches, echter kost dit nog minder dan een euro. Mijn advies is dus om dit strand sowieso te bezoeken als je naar Uluwatu gaat!

Relaxen op Dreamland Beach

Relaxen op Dreamland Beach

 

Sunday’s Beach Club

Sundays Beach Club

Sundays Beach Club

Een van de leukste stranden die we later zijn tegengekomen is Sunday’s Beach Club. Dit is een beach club helemaal in het zuiden van Uluwatu en bestaat pas sinds 2016. Het is naar mijn mening een van de leukste stranden van Bali, vandaar dat je hier ook wat meer voor betaald. De entree per persoon is namelijk 300.000 IDR (ongeveer € 20). Hiervoor krijg je 150.000 IDR (ongeveer € 10) tegoed voor eten en drinken in het restaurant en daarnaast mag je gebruik maken van de kano, sup, ligbedjes, het strand en een zwembad. Bovendien ga je in een leuke kabelbaan naar beneden om deze beach club te bezoeken. Het enige nadeel is dat je hier geen mooie zonsondergang hebt zoals bij Dreamland Beach.

Kabelbaan - Sundays Beach Club

Kabelbaan naar Sundays Beach Club

 

Suppen - Sundays Beach Club

Suppen naar Sundays Beach Club

Pandawa Beach

Pantai Pandawa

Pantai Pandawa

Pandawa Beach is een minder leuk strand vlakbij Sunday’s Beach Club waar je niet echt kunt zwemmen. Het enige wat je hier kon doen is kanoën op laag water. Ik zou dus adviseren hier niet langs te gaan en direct een bezoekje te nemen aan Sunday’s Beach Club.

Pandawa Beach

Pandawa Beach

Naast de genoemde stranden van Uluwatu in dit blog heb je ook nog Bingin Beach. Bingin Beach lijkt ons ook een erg leuk strand en kun je zien vanaf Dreamland Beach. Wij hebben deze echter niet zelf bezocht. Het lijkt ons echter ook nog zeker een bezoekje waard!

Samenvatting van mijn ervaringen in Uluwatu

Ik heb zeker een leuke ervaring in Uluwatu gehad! In 3 dagen zou je in principe alle leuke dingen van Uluwatu kunnen doen naar mijn mening. De minder toeristische attracties heb ik niet allemaal bezocht, daar zul je over het algemeen ook minder informatie over vinden op het internet of in de boeken. Als ik als toerist hier was en niet van surfen zou houden zou ik alleen naar Dreamland Beach & Sunday’s Beach Club gaan om te ontspannen, aangezien de andere stranden in Uluwatu vrij veel op elkaar lijken. De tempel Pura Luhur Uluwatu is ook zeker een must-see. Om te loungen is Single Fin de beste optie in dit gebied. Naar mijn mening zijn dit de 3 hotspots in Bali. Heb jij nog andere leuke hotspots in Uluwatu die ik wellicht over het hoofd heb gezien? Laat het dan weten in een reactie op deze blog!

Uitzicht Uluwatu tempel

Uitzicht Uluwatu tempel


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Uluwatu: Hotspot van Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden