6 juli 2017

Vegan Challenge tot nu toe

We zijn inmiddels bij dag 4 van de vegan challenge. Op de helft dus! Het leek mij wel een mooi moment om jullie een update te geven hoe de dagen tot nu toe zijn gegaan. Heb ik het moeilijk of niet? En wat heb ik tot nu toe allemaal gegeten? Ik vertel het jullie in deze blog!

Dag 1

Dag 1 begon heel moeilijk. Ik had in het weekend nog niet echt boodschappen kunnen doen en de boodschappen die ik gedaan had, ben ik bij mijn zus thuis vergeten (handig!). De dag begon dus zonder echt ontbijt, aangezien alles wat ik in huis had niet vegan was. Een banaantje naar binnen gepropt en toen maar op naar het werk. Eenmaal op werk had ik nog een mandarijn gekocht en daarna was het even overleven tot de lunch pauze. Ik had nog donker brood liggen (gelukkig was dit brood vegan!) en ik had wel al eerder vegan paté gekocht. Het werden dus broodjes paté, maar eerlijk gezegd vond ik de paté niet erg lekker. Deze neem ik niet nog een keer. Ik weet best dat het anders smaakt dan je gewend bent, maar dit vond ik gewoon niet echt lekker. Als tussendoortje nam ik een stukje van een vegan reep van Fitshe. Dit stukje was echt heel vullend en daar kon ik wel weer even mee verder. Voor in de avond had ik in mijn lunch pauze boodschappen gedaan, maar toen ik na werk thuiskwam, kwam ik erachter dat mijn boodschappen nog op werk lagen (hoe bedoel je vergeetachtig?). Ik moest in de avond training geven, dus ik had ook geen tijd meer om uitgebreid boodschappen te doen. Een stukje droog stokbrood werd het dus maar en in de avond vroeg naar bed. Het was een lastige start, maar dag 1 was voltooid. En tsja, dat krijg je met zo’n voorbereiding.

Dag 2

Dag 2 begon nog slecht, aangezien ik nog steeds de boodschappen niet in huis had. Als ontbijtje werd het daarom weer een banaan en eenmaal op werk nam ik nog een banaan en een mandarijn. Als lunch nam ik dit keer wel iets anders! Ik nam een heerlijke meergranen wrap, met humus Muhammara, spinazie en paprika. Dit was echt super lekker en ik zat ook goed vol. Eindelijk kon ik genieten van het vegan zijn en iets nieuws proberen. Als avondeten nam ik een pita broodje die ik bij Ekoplaza had gekocht (vegan) en daarbij shoarma van de vegetarische slager, zoete aardappel friet en broccoli. LEKKER dat het was!! Als toetje koos ik voor een pakje oreo (zonder de witte chocolade omhulsel helaas, want die is niet vegan. De normale oreo is dat wel).

20170704_131406

Dag 3

Eindelijk! Een goed ontbijt! Ik begin hier nog eens goed in te worden. Ik at een plakje ontbijtkoek met soya boter en vruchtenhagel. Als tussendoortje nam ik weer een banaan en een mandarijn (love it). Als lunch koos ik weer voor hetzelfde als dag 2. Tijdens dag 3 had ik eindelijk een gevoel waarbij ik dacht dat ik het ritme wel gevonden had en beter kon inschatten wat ik nou allemaal wel en niet mocht. In de supermarkt hadden we ook vegan crackers gevonden (ik wist dus niet dat bijna alle crackers niet vegan zijn), dus als late snack nam ik 2 crackers. Als avondeten ging ik voor een vegi mix met bulgur, quinoa en kikkerwten. Ik deed hier falafel en sla en tomaat bij. Eerlijk? Dit vond ik niet zo lekker. Maargoed, het proefde wel heel gezond haha!

En nu zijn we dus bij dag 4. Het gaat eigenlijk makkelijker dan ik dacht. Je moet het wel een beetje leuk en lekker voor jezelf maken heb ik gemerkt, dat maakt het ook een stuk leuker om te doen. Het is in elk geval wel een echte uitdaging en ik merk nu al dat ik zoveel bewuster ben van wat ik allemaal eet. Er zijn ook zeker een aantal dingen die ik na deze challenge blijf doorzetten, maar daar vertel ik later meer over. Aangezien ik normaal gesproken elke dag vlees eet, dacht ik dat ik dit heel erg zou missen. Maar eigenlijk mis ik het helemaal niet? Hetgeen dat ik het meest mis? Dat is toch wel mijn favoriete chocolade! 🙂

Benieuwd hoe de laatste dagen mij vergaan? Houd dan mijn blog in de gaten!

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten