26 juni 2017

Vegan challenge

Lees ik dat goed? Ja dat lees je goed. De vegan challenge. Hoe en wat zal ik je allemaal vertellen in deze post! Samen met mijn collega’s heb ik namelijk enige tijd geleden bedacht om onszelf uit te dagen. Hoewel eerst allerlei andere varianten voorbij kwamen; een maand geen alcohol, geen toegevoegde suikers eten en vegetarisch eten, kwamen we uiteindelijk uit bij één week vegan eten. Dit is voor ons allemaal een even grote uitdaging en we willen onszelf bewust maken van wat we allemaal eten. We gaan daarom van 3 t/m 9 juli de strijd met onszelf aan. Doe je mee?

Wat is veganistisch eten?

Een vegan gaat nog net een stapje verder dan een vegetariër. Een vegan eet geen vlees, vis en dierlijke producten zoals zuivel, eieren en honing. Daarnaast dragen veganisten ook geen dierlijke producten zoals leer en wol. Het verschil met een vegetariër is dat een vegetariër geen vlees of vis eet, maar wel andere dierlijke producten zoals zuivel en eieren. Volgens Wakkerdier is slechts 1% van de wereldbevolking veganistisch.

Waarom deze challenge?

Degene die mij een beetje kennen, weten dat ik elke dag vlees eet. Mijn lunch bevat vaak kipfilet en ook tijdens mijn avondeten sla ik een stukje vlees nooit over. En dat terwijl ik écht wel heel zielig vind hoe de dieren behandeld worden. Daarnaast denk ik dat er in teveel producten dierlijke producten worden gebruikt, terwijl dat helemaal niet nodig is. Om bewust te worden in wat ik allemaal eet en welke ingrediënten er in de producten zitten, ga ik één week veganistisch eten. De mensen die denken; één week? Dat heeft toch helemaal geen zin? Jawel, dat heeft wel zin. Ten eerste merk ik nu al dat ik op alles let wat ik eet en kijk wat er in zit. Dit heeft mij nu al bewuster gemaakt en dat terwijl ik nog niet eens ben begonnen. Aan de andere kant denk ik ook dat alle kleine beetjes helpen.

Wat wil ik hiermee bereiken?

Ik hoop hiermee te bereiken dat anderen ook bewuster gaan leven en op gaan letten wat ze eten. Daarnaast hoop ik dat ik zelf ook bewuster wordt en dus na deze week ook wat vaker het vlees laat staan en iets anders neem. Dit is niet alleen beter voor mijn eigen lichaam, maar vooral ook voor de diertjes zelf.

De eerste inkopen zijn al gedaan, want door één week vegan te eten, moet je echt je hele eetpatroon aanpassen heb ik al gemerkt. Ik zal mijn vorderingen, gedachten en recepten bijhouden zodat jullie dit kunnen meelezen. Heb je nou een leuk recept op Instagram? Tag mij dan of gebruik de hastag #tamaragoesvegan zodat ik jullie inspiratie kan zien!

Doe jij mee??

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


3 thoughts on “Vegan challenge

 1. Jenn schreef:

  volgens mij zie ik alleen de titel?

  1. Healthyrunning schreef:

   Er ging inderdaad iets mis, als het goed is zie je nu wel de post? 🙂

 2. Jenn schreef:

  Ja, nu kan ik hem lezen! Mooie challenge, verl succes! Ik ben zelf vegetariër aan het worden, maar vegan is me (nog) een stap te ver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten