4 juli 2017

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Een van mijn favoriete veganistische gerechten in deze curry met rode linzen. Meestal doe ik er zoete aardappel bij, maar soms pompoen en aubergine. Voor mij is het echt een bordje met kruidig comfort-eten en bovendien is het makkelijk te maken!

Wat heb je nodig:

  • Rode linzen
  • Een grote zoete aardappel of twee kleinere
  • Een blik kikkerwten of gedroogd (dan wel een nacht laten weken)
  • Ui
  • Kokosmelk
  • Koriander
  • Cashewnoten

Het belangrijkste  dat je er aan toevoegt is Garam masala, een Indiase mix van specerijen.  De volgende kruiden zitten daar zoal in:

  • komijn zaad
  • Koriander
  • zwarte peper
  • kaneel
  • gemalen nootmuskaat
  • kardemom
  • kruidnagel
  • gemalen venkelzaad

Ik voegde zelf wat gemberpoeder rode peperpoeder toe.

19576725_1429013960475886_939110543_o

Zo maak je de curry:

Begin met het snijden van de uit en fruit deze aan in olie. Voeg daarna de in blokjes gesneden zoete aardappel toe. Vervolgens de kruidenmix, zodat je deze kunt mee bakken. De smaken komen zo beter vrij.  Daarna doe ik er wat kokosmelk en vocht van de kikkererwten bij, zodat de zoette aardappel hier in kan garen. Na ongeveer 10 minuten voeg ik de linzen toe. En zorg dat het mengsel goed vochtig blijft. Kokosmelk en water kun je blijven toevoegen. Er gaat zeker wel een heel blik van in. Na vijf minuten voeg je de kikkererwten toe.  Laat nog 5 minuten prutten en ondertussen snijd je de koriander alvast en kun je de cashewnoten klaar zetten. Schep de curry op het bord en strooi het er over heen!

Tip: Ik vind het heerlijk om te eten met naanbrood en mangoshutney

Geschreven door:

Bianca Kramer


Blijf op de hoogte van de laatste blogs en updates via social media Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Advertentie

Advertentie

Meest recente hardloopblogs

From Tamara with Love