3 februari 2017

Vegetarische volkorenpasta

Vegetarische volkorenpasta met tomaat, groente balletjes en een frisse venkel

Vegetarisch eten is steeds belangrijker. Het meeste vlees is niet zo gezond en bovendien is het heel slecht voor het klimaat! Daarnaast zijn er tegenwoordig superveel alternatieven. Je kunt vlees goed vervangen door bijvoorbeeld bonen maar in dit geval ook door groente balletjes. Deze keer kocht ik ze, maar als je meer tijd hebt kun je ze natuurlijk zelf maken. De pastasaus bordenvol groenten maakte ik zelf.

Dit heb je nodig voor twee á drie personen:

  • 250 tot 300 gram volkoren spaghetti
  • Vier tomaten
  • Een uitje
  • Drie tenen knoflook
  • Tomatenpuree, 50 á 100 gram
  • Oregano
  • Tijm
  • Een wortel
  • Een halve venkel
  • Groenten balletjes

Optioneel:

  • Balsamico
  • Pijnboompitjes

16444111_1282564515120832_2094312163_o

Zo maak je het:

Het is handig om van te voren de balletjes alvast te bakken en ook de pijnboompitjes (zonder olie) als je deze ook wilt toevoegen. Daarna leg je dit even aan de kant en begin je met de saus! Snijd de ui fijn en doe deze met olijfolie in de pan. Snijd ook de wortel en de venkel en doe deze erbij. Na een aantal minuten voeg je de gesneden knoflook en tomaat toe. Laat het even een kwartiertje zachtjes bakken. Daarna voeg je de tomatenpuree toe, samen met de kruiden en eventueel wat water en balsamico azijn. Laat dit een lekker pruttelen. Ondertussen kook je de pasta gaar. Als laatst doe de groenten balletjes door de saus en kun gaan opdienen. Strooi de pijnboompitjes over de pasta en het eten kan beginnen!

Gemaakt door: Bianca Kramer


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten