Verblijf Limburg
21 februari 2018

3 must-do’s tijdens een verblijf in Zuid-Limburg

Ben je van plan om binnenkort met zijn allen een weekendje of midweekje weg te gaan? Dan is een Zuid-Limburg een ideale bestemming. Zuid-Limburg is een unieke regio die je nergens anders vindt. Een stukje Frankrijk in eigen land. Daarnaast heeft het natuurlijk als groot voordeel dat het eenvoudig te bereiken is. Op de grens van Zuid-Limburg vind je de vakantiehuizen van Ulvend. Een ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken voor verschillende groepen. Hier zijn dan ook 3 must-do’s als je een weekendje weg gaat naar Zuid-Limburg

#1 Maastricht Underground

In Maastricht Underground is elke dag wel wat te beleven. Ontdek het ondergrondse Maastricht met een rondleiding door middel van verschillende ondergrondse avonturen. Denk hierbij aan:

  • De grotten van Fort Sint Pieter
  • Grotten Noord
  • Grotten Zonneborg
  • De Kazematten

Onder leiding van een gids ontdek je een hele andere kant van Maastricht. Ga je met een grote groep? Dan is een overnachting in een 10 persoons vakantiehuis iets voor jou!

#2 Kasteelruïne en Fluweelengrot

Leer alles over de rijke middeleeuwse geschiedenis tijdens een bezoek aan de kasteelruïne in Valkenburg aan de Geul. Met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw is het kasteel een interessante en leerzame bestemming. Bezoek het imposante kasteel die hoog boven de vestingstad uittorent. Daarnaast kan je tegelijkertijd ook de fluweelengrot bezoeken. Dit gangenstelsel onder de kasteelruïne is nauw verbonden aan de rijke historie van het kasteel. Laat een gids je door de gangen leiden en ontdek de donkere geschiedenis.

#3 De Steenkolenmijn in Valkenburg

Limburg staat bekend om de steenkoolmijnen. Een gemiste kans dus als je hier geen bezoek aan brengt. Ontdek de wereld van de mijnbouw en mysterieuze omgeving onder de grond. Laat je rondleiden door een van de gidsen die vroeger zelf in de mijnen hebben gewerkt. Daarnaast kan je na het bezoek ook een gratis rondleiding krijgen in het krijt- en Carboonfossielen-museum. Hier kom je erachter wat er allemaal in het verleden in deze regio heeft rondgelopen.

Als je van plan bent om naar Zuid-Limburg te gaan, dan zijn de bovenstaande must-do’s leuke opties. Maar er is nog veel meer, kijk eens op Tripadvisor. Combineer je bezoek aan Zuid-Limburg met een overnachting voor de gehele familie in bijvoorbeeld een vakantiehuis voor 8 personen bij Ulvend. Je overnacht dan in een prachtig gerenoveerd authentiek Limburgs vakantiehuis!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden