6 oktober 2019

Verschil eerste en tweede zwangerschap

Degene die mij hebben gevolgd tijdens mijn eerste zwangerschap, weten misschien nog wel hoe soepel die zwangerschap ging. Ik had nergens last van, kon nog heel fijn doorsporten tot het einde en was niet moe of misselijk. Maar hoe is het eigenlijk nu? Merk ik verschil tussen de eerste en tweede zwangerschap? Ik vertel het in deze blogpost!

Allereerst ben ik echt een stuk misselijker geweest in het begin. Ik denk dat dit zeker wel tot week 20 heeft geduurd. Het gaat nu een stuk beter, maar ik moet er wel op blijven letten dat ik regelmatig blijf eten. Als ik iets later ga eten, dan merk ik dat gelijk en ben ik een stuk misselijker. Dat had ik bij Marciano dus niet! De een zegt dat het komt omdat het nu een meisje is, de ander zegt dat het komt omdat je vermoeider bent omdat er al een ander kindje rondloopt. Het kan natuurlijk ook met elkaar te maken hebben, maar dit is een verschil dat ik echt wel merk! Daarbij ben ik dus ook vermoeider, maar dat kan goed komen doordat Marciano altijd maar eindeloze energie heeft en nog vaak wakker wordt ’s nachts haha.

Ik had eigenlijk ook verwacht dat mijn buik al veel sneller zou groeien bij een tweede zwangerschap. Dit hoor ik namelijk vaak om mij heen. Tot nu toe valt het mij heel erg mee en eigenlijk pas de laatste weken merk ik dat mijn buik steeds harder groeit. Die eerste periode liep het denk ik nog gelijk als toen ik van Marciano zwanger was. Gelukkig maar, want inmiddels pas ik nog maar weinig kleding haha. Gelukkig passen mijn sneakers nog altijd en dat is fijn voor een schoenen freak zoals ik!

Wat ik wel een groot verschil vind, is dat de tijd een stuk sneller gaat. Bij Marciano was ik zelfs de dagen aan het tellen en vond ik het maar allemaal zo langzaam gaan! Nu leken de eerste weken voorbij te vliegen en ben je er toch een stukje minder bewust mee bezig omdat het al zo druk is. Aan de ene kant heel fijn, want ik vond de tijd bij Marciano zo langzaam gaan haha. En ik kan gewoon niet meer wachten om weer een klein wondertje in mijn armen te houden. Hoewel ik wel moet zeggen dat nu ik voorbij de 20 weken ben, het weer wat langzamer lijkt te gaan hoor.

Wat ik eigenlijk als laatste grote verschil merk, is dat we een stuk zekerder zijn. We weten natuurlijk wat we kunnen verwachten en zijn daardoor ook minder artikelen aan het lezen, lijstjes aan het maken etc. Toen ik zwanger was van Marciano deden we zoveel onderzoek naar allerlei dingen haha. We hadden geen idee! Wat is het beste autostoeltje? Wat moet je allemaal in huis hebben voor een baby? etc. etc. Inmiddels weten we dit nu en dat geeft ook wel weer een stuk rust haha. Al was het natuurlijk wel heel leuk om dit allemaal samen uit te zoeken!

Tot nu toe zijn dit de dingen waarbij ik het grootste verschil merk. Wat veel mensen mij ook vragen: ben je nu juist meer of minder gerust op de bevalling? Eerlijk gezegd weet ik dat niet.. bij Marciano had ik zoiets van ik zie het wel, ik heb toch geen idee. Nu heb ik zoiets van: ja, het was vreselijk, maar het is ook allemaal goedgekomen. Ik zie het dus ook dit keer wel weer en dan komt het vast goed.

Hebben jullie veel verschil gemerkt? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden