Vifit Sport assortiment
13 december 2017

Vifit Sport review: aanbevolen voor sporters!

Ik mocht van Vifit een aantal artikelen testen om te kijken wat ik hiervan vind. Vifit Sport is een nieuwe lijn sportsupplementen van Vifit. Vifit is bekend van de gezonde drinkyoghurt uit de supermarkten. Zij gaven hierbij aan dat deze yoghurt erg proteïnerijk is terwijl dit toch best mee viel. De Vifit sportsupplementen zijn echter wel erg proteïnerijk! De kwaliteit van deze supplementen is zeer waarschijnlijker nog beter dan de meeste supplementen van Body & Fitshop. Er zitten namelijk meer eiwitten, vitamine en mineralen in de meeste Vifit sport artikelen.

De Vifit Sport artikelen bestaan uit de volgende producten en smaken:

 • Recovery Shake
  • Mango/Passievrucht
  • Aardbei/Goji
  • Vanille
 • Recovery Drink
  • Banaan/honing
  • Chocolade/mokka
  • Guarana
 • Recovery Bar
  • Perzik/yoghurt
  • Cranberry

In de volgende kopjes licht ik elk product nog eens rustig toe, maar eerst leg ik uit waarom proteïne/eiwitten zo belangrijk zijn in je voeding.

Waarom Vifit Sport producten consumeren?

Bij het sporten is het van belang om genoeg eiwitten in te nemen. De juiste definitie van “genoeg” eiwitten verschilt per persoon.  Het streven van Etienne is om dagelijks 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Hij is namelijk de afgelopen 5 jaar erg veel bezig geweest met fitness. Stel dat je dus 75 kilo weegt, heb je dus dagelijks 150 gram eiwit nodig. Dit is een mooi streven en goed te halen uit je dagelijkse voeding (eieren, kwark, vis, kip en rundvlees). Echter lukt het niet altijd om deze hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen, vooral niet als je ook nog andere dingen erbij gaat eten die je snel vullen. Om deze redenen kun je gemakkelijk eiwitsupplementen nemen. Een dubbele eiwit shake heeft al ongeveer 50 gram eiwit en zorgt er dus voor dat iemand van 75 KG na 1 shake al op 33% van zijn dagelijkse eiwitbehoefte zit. Een proteïnebar erbij levert ook nog gemiddeld 20 gram eiwit. Deze 2 artikelen heeft Vifit Sport nu ook in het leven gebracht en zal dus ervoor zorgen dat sporters daadwerkelijk sneller kunnen herstellen.

Naast dat het belangrijk is om genoeg eiwitten te eten is het ook van belang om niet teveel vetten en suikers te eten en niet te veel of te weinig calorieën te eten. Als je sport, let op je eiwitten en voor de rest gezond eet is het makkelijk om progressie te boeken en ook te kunnen genieten. Dit is dus ook de reden waarom je de Vifit Sport product kunt gebruiken als sporter.

 

Recovery Drink

Recovery Drink

De recovery drinks vind ik de beste artikelen uit het assortiment van Viftit sport! Ze zijn namelijk erg handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld onderweg bent en ze smaken ook nog eens heerlijk. Ik vond de banaan/honing en guarana smaken het lekkerst. De chocolade/mokka smaak deed me denken aan een koffie smaak en ik ben niet echt een koffie liefhebber. Deze shakes bevatten bovendien ook 20 gram eiwit en dat is best veel voor zo een klein flesje.

Recovery Bar

Recovery bar

Er zijn 2 verschillende smaken recovery bars. Het voordeel van beide smaken is dat ze erg knapperig zijn wat je normaal niet hebt bij proteïne bars. De lekkerste van deze smaken vind ik de peach/yoghurt bar. Bij de andere smaak staat er cranberry, maar er zit hier ook nog een laag chocolade over. Het voordeel van proteïne bars is dat je ze makkelijk kunt meenemen als je ergens heen gaat. Stel dat je je bijvoorbeeld moet haasten voor school of het werk dan kun je deze proteïne bars gemakkelijk meenemen als snack. Proteïne bars vullen meer dan je zou denken als je deze nooit hebt gegeten. Dit is ook zo bij de proteïne bars van Vifit Sport.

Qua smaak en voedingswaarden doet Vifit sport het beter dan de gemiddelde proteïne bars die je overal kunt kopen. Er zit namelijk 20 gram eiwit in een proteïne bar en heeft 208 calorieën.

Recovery Shake

Recovery Shake

De traditionele eiwitshake. Wij hebben alleen de smaak aardbei en goji van Vifit sport hiervan getest. De structuur van deze shake deed me erg denken aan afslank eiwitten die ik gebruik van Body & Fit shop. Deze smaak is echter wel bijna hetzelfde als de Vifit drinkyoghurt aardbei!

Vifit sport ervaring

Mijn ervaring met de Vifit sport proteïne is erg positief en ik zou dan voornamelijk de Recovery Drink & Recovery Bar adviseren. Deze proteïne kun je gemakkelijk onderweg of buitenshuis gebruiken. Er staat echter wel op de verpakking dat je het 30 minuten na je training moet consumeren. Dit wordt geadviseerd omdat je binnen 30 minuten na je training proteïne (het liefst 50 gram eiwit) moet binnen krijgen om beter te kunnen herstellen van je training. Je kunt de Vifit sport proteïnes dus het best binnen 30 minuten na je workout consumeren met nog wat nootjes of een andere proteïnebron.

Hebben jullie deze Vifit sport artikelen al eens getest? Laat het weten in een reactie op deze blog!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


19 thoughts on “Vifit Sport review: aanbevolen voor sporters!

 1. Bianca schreef:

  Handig voor de intensieve sporters 🙂

  1. Tamara Kops schreef:

   Zeker! Heb je zelf wel eens zoiets geprobeerd?

 2. Dion schreef:

  Ik wist helemaal niet dat het perse binnen 30 minuten na je training moet

  1. Tamara Kops schreef:

   Dan is het effect in elk geval het grootst! 🙂 Als je het niet bij de hand hebt en je neemt het wat later dan is het natuurlijk nog steeds goed. 🙂

 3. marlies schreef:

  Ik ben geen intensieve sporter, dus zou dit niet zo snel proberen.

  1. Tamara Kops schreef:

   Wat niet is kan natuurlijk nog komen! 🙂

 4. Debbythechocoholic schreef:

  Dit merk ken ik nog niet, maar ze lijken wel interessante producten te hebben. De Recovery Drink lijkt me wel iets!

  1. Tamara Kops schreef:

   Ja zeker eens proberen dan! 🙂

 5. Cynthia schreef:

  Ik ben niet zo’n sporter, maar mocht ik het ooooit worden klinkt dit als een goede tip!

  1. Tamara Kops schreef:

   Je weet maar nooit haha!

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, ik gebruik dit soort producten eigenlijk nooit. Het lijkt me alleen nodig als je een marathon loopt of zo.

  1. Tamara Kops schreef:

   Ook als je geen marathon loopt, is het verstandig om zulke producten te gebruiken voor na het sporten! 🙂

 7. Saskia schreef:

  Ik neem vaker een shakeje na het hardlopen. Lekker en dus ook nog een goed voor me. Deze kende ik nog niet. Gebruik altijd die van body en fit

  1. Tamara Kops schreef:

   Goed dat je al iets gebruikt! Wellicht leuk om deze eens te proberen zodat je het verschil kunt merken?

 8. Haydée schreef:

  Interessant artikel! Ik denk dat ik in de toekomst wat meer zal stilstaan bij mijn voeding na het sporten.

  1. Tamara Kops schreef:

   Zou ik zeker doen, werkt uiteindelijk alleen maar positief! 🙂

 9. Eline schreef:

  Ik wil ze zeker een keer testen!
  Zijn ze gewoon in de supermarkt te verkrijgen?

  1. Tamara Kops schreef:

   Hi Eline, dat is een aanrader! In de supermarkten heb ik ze nog niet gezien, maar bij de Kruidvat zul je zeker vinden =)

 10. Nathalie Slotboom schreef:

  Ik vind de drinks het lekkerst van vifit sport. Vooral de mokka,die is mijn favoriet en grijp ik het snelst. De guarana smaakt naar aardbei en bosvruchten,dat komt doordat ik deze fruitsoorten in de zomer best vaak eet. De banaan honing is mij iets te zoet maar wel kekker voor in de zomer. Dit is mijn favo drankje voor het mooie zomerweer,beter dan een milkshake. Verder vind ik de Peach bar het lekkerst van de drie recovery bars. Lemon smaakt mij te zuur,niet eens naar cheesecake wat ik wel dacht en de cranberry is mij veel te zoet,komt denk ik door het teveel aan pure chocola wat erin zit. Je proeft bijna geen cranberry. De shakes in zak moet ik nog uitproberen en ik ga denk ik voor vanille, lekker na een pittig x core lesje. De shakes die ik weleens neem zijn op de sportschool ook lekker,maar je betaald per glas wat hartstikke duur is. Ik heb ook de shakes van body en fit geprobeerd geen succes. Het was vaak veel te zoet of er zat weinig tot geen smaak aan. De repen ban body en fit zijn allemaal chemisch, duur en niet te eten, vele repen zijn ook veel te zoet. Ik heb de recovery shake van action al geprobeerd die is ook superlekker, niet chemisch, niet te zoet en niet te duur. Mocht er van vifit geen recovery shake in zak meer zijn, dan wordt het die van de action, zij hebben ook hele lekkere eiwitrepen voor na het sporten. Alles is niet zo duur maar wel heel lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten