21 augustus 2015

Visvijver Oostenrijk

Zoals jullie weten woont mijn vriend in Oostenrijk en ben ik daar een paar weekjes geleden op bezoek geweest. Ik vind Oostenrijk in de zomer echt een prachtig lang (aanrader!) en het leuke vind ik dat je daar hele andere dingen doet dan dat je in Nederland gaat doen. Denk aan: wandelen in de bergen, vissen en zelf je vis opeten (hier straks meer over), ander eten en prachtige meren waar je in kunt zwemmen (met heel koud water) maar prachtig uitzicht. Én kan het in Oostenrijk in de zomer erg warm zijn, ik heb de hele week 35 graden gehad!

Vissen in een vijver
Op een zondag ochtend ongeveer 08:30 zijn mijn vriend en ik naar zijn zus gereden, vervolgens gingen we met haar vriend en haar zwager vissen.

IMG-20150810-WA0036

Het was voor een vijver een grote vijver en er zat ongelooflijk veel vis in. Je hoefde je hengel er maar in te doen en het was raak. Nou dan wil ik ook wel een poging wagen haha. Ik de hengel erin en jawel, meteen raak! En ook nog eens een grote, uiteindelijk de grootste van alle 9 vissen die we gevangen hebben.

Meteen nadat we ze vingen, hebben we ze dood gemaakt. Ik schrok daar best wel van maar zo hoort het als je je ze zelf wilt opeten. Er wordt op de kop geslagen en na één slaag zijn ze dood, dus  ze hebben geen pijn en zijn meteen dood. Ik moest er wel even aan wennen maar na het twee keer gezien te hebben vond ik het al minder erg. In totaal hebben we 9 vissen gevangen en moesten daarna natuurlijk alle ingewanden eruit. Dit vonden Sabrina en ik wel een mannen klusje en hebben wij ons ook niet mee bemoeit.

IMG-20150810-WA0025

Daarna hebben we alle vissen in een plastic zak gedaan en in de koelbox gedaan. Ze moeten koel blijven anders zijn ze niet meer goed om op te eten.

Deze dag was het super warm en als tussendoortje zijn we naar een afgelegen rivier/beekje geweest, een stukje naar beneden lopen door het bos om vervolgens bijna een privé zwemplek te hebben. Héééérlijk!

Rond een uur of 5 waren we weer thuis, de mannen de  BBQ aan en de vrouwen aan de slag met de vis. De vissen waren al open gesneden en op deze plek hebben we tijm en citroen gedaan. Daarna in een speciale ‘vishouder’ (zoals je op de foto kunt zien) op de BBQ gelegd.

IMG-20150810-WA0034

Als bijgerechten hadden we: mais (ook op de BBQ), gekookte aardappelen, en komkommer salade. Als toetje hadden we banaan met chocolade (ook op de BBQ). Ooohhh wat was het allemaal lekker!

IMG-20150810-WA0033 (1)

Al en met al een hele (lekkere) ervaring rijken en zeker voor herhaling vatbaar. Kan jullie ook allemaal aanraden om in en zomer naar Oostenrijk te gaan en genieten van de dingen die je daar gebeuren. Ik ga nog lekker een weekje genieten van mijn vakantie en dan kan het studenten leven beginnen, spannend!

IMG-20150810-WA0031

Groetjes,

Denice Dorenbos


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten