25 september 2018

Voorbereiding op de winter

Het is herfst! De warme dagen lijken nu echt voorbij en overdag het licht en de verwarming aanzetten is nu ineens niet raar meer. Hoewel ik normaal echt een zomermens ben, was de hittegolf wel een beetje veel met een baby. De kou is niet echt mijn ding, maar we wonen in Nederland en dus moeten we het er maar mee doen. Met een goede voorbereiding op de winter kan ik er in elk geval wel voor zorgen dat ik zo min mogelijk last heb van de kou. Hoe komen we de winter door? 🙂

Met wielrennen ben ik eigenlijk echt een mooi weer fietser. Zodra de zon schijnt stap ik op mijn fiets, maar zodra het kouder wordt en gaat regenen, komt mijn fiets de schuur niet uit. Met hardlopen is het juist andersom. Ik ga liever een rondje rennen buiten als het koud is, dan met warm weer. Het lukt dan gewoon veel makkelijker. Als het regent zit er ook meer zuurstof in de lucht, dus dat verklaart ook dat het hardlopen dan gewoon wat makkelijker lukt. Tijdens het sporten trek ik altijd een extra laag aan en er zijn ook speciale windjacks die je kunt dragen die er voor zorgen dat je het niet koud krijgt tijdens het sporten.

Als ik niet aan het sporten ben en toch lekker naar buiten wil gaan, zorg ik voor lekker warme kleding. Afgelopen weekend heb ik voor Marciano een lekker warme winterjas gehaald zodat we ook in de winter lekker ons rondje buiten kunnen lopen. Bij Style Italy hebben ze ook veel leuke winterjassen en hebben ze een ruime keuze dames winterjassen. Elke dag als ik vrij ben loop ik met Marciano een rondje zodat we kunnen genieten van wat frisse lucht. Het is dan natuurlijk wel lekker als we beiden goed beschermd zijn tegen de kou en niet naar binnen hoeven omdat we het koud hebben. Daarom zorg ik er voor dat we beiden een lekker warme winterjas hebben. Ik ben erg benieuwd hoe hij het straks zal doen als het winter is. Hopelijk kan hij zichzelf goed warm houden en hoeven we niet te veel met kruiken heen en weer te slepen. De kruiken liggen overigens al wel klaar. 😉

Er zijn zeker ook leuke kanten aan de winter! Zo komen bijvoorbeeld de feestdagen er weer aan en is het extra genieten als je met een dekentje op de bank en een kop hete thee een film kan kijken. Ik zie mezelf al helemaal zitten en kan daar echt van genieten! Hoewel het soms vervelend kan zijn dat het korter licht is, kan het soms ook lekker zijn. Zo kan je lekker vroeg naar bed en de kaarsjes aansteken als je gaat eten. De winter is zeker een maand vol gezelligheid!

Ben jij een echt zomer- of wintermens? Laat het mij weten in de reacties, want ik ben benieuwd! En hoe bereid jij je voor op de winter? Heb je al je winterkleding en jas al in huis? 🙂

Liefs,

Tamara

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Populaire foodblogs

Multiculturele recepten