Gezond eten op vakantie
12 december 2018

Waar moet je op letten bij het kopen van sapcentrifuges?

Wanneer gezondheid belangrijk is, dan wil je genoeg groenten en fruit binnenkrijgen. Heb je een klein kind in huis én een kerel die altijd druk is, dan wordt het helemaal een uitdaging om ervoor te zorgen dat iedereen de dagelijkse hoeveelheid vitaminen binnenkrijgt. En ben je net als ik sportief, dan wil je helemaal zorgen dat je genoeg energie binnenkrijgt. Dan zijn sapcentrifuges een ideale manier om snel aan alle eisen te voldoen. Maar waar moet je op letten bij sapcentrifuges kopen?

Sapcentrifuges of slowjuicers: wat is het verschil?

Wanneer je op zoek gaat naar sapcentrifuges, dan zie je direct dat er twee opties zijn. Er zijn sapcentrifuges en er zijn slowjuicers. In de betere online winkels vind je beide opties en kun je direct de prijzen vergelijken. Maar de prijs is niet het meest interessante. Het is beter om te vergelijken aan de hand van de functies en wat jij zelf nodig hebt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je het apparaat precies zo kunt gebruiken als je zelf wilt immers.

Een sapcentrifuge zorgt ervoor dat groenten en fruit op hoge snelheid langs veel mesjes gaan. Het sap en de resten worden van elkaar gescheiden en het resultaat is vruchtensap zonder vruchtvlees of pulp.

Bij een slowjuicer gaat het allemaal een stuk langzamer. Het fruit en de groenten worden gekneusd en gemalen en dat allemaal op lagere snelheid omdat dit beter zou zijn voor de vitaminen en mineralen die erin zitten. Ook hier wordt het sap van de rest gescheiden uiteraard.

Op zoek naar sapcentrifuges?

Wanneer je echt een sapcentrifuge wilt, raad ik je sterk aan om te kijken naar de snelheden die het apparaat aankan. Voor zacht fruit heb je geen hoge snelheden nodig. Aardbeien en sinaasappelen kunnen op lage snelheid prima in de sapcentrifuge omgezet worden tot een sapje. Maar wanneer je ook appels en peren in de centrifuge wilt gebruiken, dan is het beter om toch een beter model te kiezen met hogere snelheden.

Daarnaast is het vermogen van de sapcentrifuge natuurlijk van groot belang. Niet voor de mensen die af en toe eens een enkel sapje maken; wel voor de mensen die er dagelijks gebruik van willen maken en die het ook in grotere hoeveelheden klaar willen maken. In dat geval is er een makkelijke stelregel: hoe groter de capaciteit van de motor, hoe meer de sapcentrifuge aankan. Wil je grotere hoeveelheden sap ineens kunnen maken? Zorg er dan voor dat je een sapcentrifuge koopt met een sap reservoir die hier groot genoeg voor is. Ook is het handig om een grotere vulopening te hebben zodat je niet alles constant voor moet snijden.

Investeren in jezelf

Investeren in een sapcentrifuge is investeren in jezelf en je gezondheid. Tegelijkertijd kun je op elk moment van de dag je eigen sapjes maken en weet je precies wat er in je drinken zit. Wanneer je goed oplet bij het aanschaffen van een sapcentrifuge, dan kun je er jaren plezier van hebben en is het een investering die zichzelf zeker terugbetaalt.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden