4 maart 2016

Waarom lopen voor Clini Clowns?

Het lopen van de New York Marathon doe ik voor Clini Clowns. Er wordt mij regelmatig gevraagd waarom ik heb gekozen voor dit goede doel en ik zal jullie vandaag vertellen waarom ik ga lopen voor Clini Clowns.

12688116_600699100083803_2127111803775896901_n

Toen ik eenmaal besloten had om de New York Marathon te lopen, ging ik op zoek naar hoe ik dit het beste kon aanpakken. Al snel werd duidelijk dat als je dit zelf wilt regelen, het bijna niet te doen is om aan een startbewijs te komen. Maar naast een startbewijs, organiseren de organisaties ook gezamenlijke trainingen, begeleiding in New York en het boeken van de vluchten en het hotel. Ze hebben jarenlange ervaring en voor een newbie als ik, is dat toch wel erg fijn. De vraag was echter nu nog: voor welke organisatie ga ik dan? Je kunt voor organisaties kiezen zonder een goed doel, maar eigenlijk vond ik het wel mooi om sponsorgeld op te halen voor een goed doel. Zo ben je er enerzijds al heel veel van tevoren mee bezig om het sponsorgeld op te halen en tegelijkertijd doe je iets goeds voor een ander. Zo worden niet alleen mijn doelen verwezenlijkt, maar kan ik ook een bijdrage leveren aan andermans doelen. Hoe mooi is dat? De keuze was dus gemaakt. Ik ga de New York Marathon lopen en dit ga ik doen voor een goed doel. Waarom dan Clini Clowns?

Ik houd van positiviteit. Ik ben zelf erg positief ingesteld en bij mij is het glas altijd half vol in plaats van half leeg. Clini Clowns houdt ook van deze vrolijkheid en probeert op de gezichten van de kleine kinderen een lach tevoorschijn halen. Hun doel? “Onze droom, álle zieke kinderen van Nederland weer even laten lachen”. Deze zin pakt mij. ALLE kinderen verdienen het om te lachen. Lachen is zó goed voor de mens, dat je het vaak niet eens beseft. Kinderen die ziek zijn, hebben vaak niet zo veel reden om te lachen, maar Clini Clowns probeert het toch om deze kinderen weer aan het lachen te maken, met succes. Op deze pagina zie je het effect van Clini Clowns en wat zij doen.

Maar er is meer. Wat ik ook goed vind aan Clini Clowns, is dat je redelijk direct het effect ziet van het opgehaalde bedrag. Je ziet de clowns in de ziekenhuizen en je ziet dat de kinderen lachen door het bezoek van de Clini Clowns. Het is niet vaag waar het opgehaalde geld naar toe gaat, maar het is duidelijk. Er worden écht (zieke) kinderen aan het lachen gemaakt.

Dan is er nog één punt die ik graag wil benoemen. Met de Clini Clowns kun je met een klein bedrag al een verschil maken. Momenteel staat mijn teller op €680 en daarmee laat ik 45 kinderen weer lachen. Met het gezamenlijke bedrag van ruim €33000 laten we 2205 kinderen lachen. Een mooi aantal dus, maar dit kan nog veel hoger!

Wil jij mij ook sponsoren en zo een bijdrage leveren aan het goede doel? Doe dan hier: KLIK HIER OM TE SPONSOREN. Het kan al voor elk willekeurig bedrag! Help jij ook mee om de kindjes weer te laten lachen?

Met een lach,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Populaire hardloopblogs