30 maart 2019

Waarom moeten baby’s toch zo veel?

Toen ik laatst Marciano naar de opvang weg bracht en ik mezelf eigenlijk toch wel schuldig voelde en hoopte dat hij het heel erg naar zijn zin zou hebben, bedacht ik mij ineens: waarom moeten baby’s (en ook mama’s) toch zo veel?

Borstvoeding is het beste, maar niet te lang want dat is raar. Dus moet er weer overgegaan worden op kunstvoeding. Dit vind ik al een raar punt waar moeders mee te maken krijgen. Geef je borstvoeding? Prima. Doe het ook vooral zolang als jij en je kindje er prettig bij voelen. Geef je kunstvoeding, ook prima! Ik denk dat liefde het belangrijkste ingrediënt is voor je kindje.

Bovenstaand is één punt wat ik laatst tegen kwam bij iemand op Instagram en waar ik me over verbaaste. Maar daarnaast moeten kindjes ook zo veel. Ze moeten zelf kunnen spelen, op een eigen kamer kunnen slapen en ook nog eens het liefst 12 uur achter elkaar. Ze moeten al het eten maar verwerken wat we naar binnen proppen en ze moeten altijd gezellig zijn en bij iedereen op zijn of haar gemak zijn.

Moeders daarentegen die moeten werken, maar eigenlijk ook weer fulltime er zijn voor het kindje. Ze moeten vriendschappen onderhouden, het huis moet netjes en vergeet vooral jezelf ook niet. 😉 Het is allemaal wat veel hè als je het zo ziet?

Baby’s hebben net 9 maanden lekker warm bij mama in de buik mogen zitten en worden zomaar de grote wereld in geslingerd (ging het maar zo makkelijk ;)). Het is eigenlijk toch heel normaal als ze zich vooral veilig voelen bij mama en papa en het is oké als ze het moeilijk vinden om door te slapen, het moeilijk vinden om gelijk op hun plek te zijn op de opvang en af en toe gewoon even hun dag niet hebben door al die grote ontwikkelingen. Het is niet niks wat een kindje allemaal leert in (vooral) het eerste levensjaar.

Als een kindje huilt in het openbaar, bedenk dan even wat voor nacht zo’n moeder gehad kan hebben. In plaats van een afkeurende blik, geef een compliment hoe goed ze het doet of geef een goedkeurende blik. Laten we wat liever zijn voor elkaar en dus ook voor de ouders en baby’s.

Geef je kindje vandaag maar een extra knuffel, want ook zij doen het gewoon hartstikke goed om alles maar te leren. Ze zijn maar zo kort klein!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden