24 maart 2017

Wat te doen in Rome

Zoals je wellicht op Instagram voorbij hebt zien komen, was ik een aantal dagen geleden een heerlijke vakantie aan het vieren in Rome. Zelf was ik nog nooit in de stad geweest, dus een uitgebreide planning van te voren moest ervoor zorgen dat we niks zouden missen van de stad. We waren er echter maar een paar dagen en dus moesten we zorgen dat alles strak gepland was. Ga jij nou ook binnenkort een paar dagen en Rome en ben je benieuwd hoe je deze dagen kunt inrichten? Ik geef je hier een aantal tips! 🙂

Allereerst: wij hadden voor alle bezienswaardigheden best wat tijd ingepland. Vooral het reizen hadden wij ook meegenomen in de tijdsplanning, maar Rome is eigenlijk best een compacte stad. Je kunt vrijwel alles lopen en voordat je het weet sta je weer bij een ander mooi gebouw te kijken.

Wat te doen in Rome

1. Het Colosseum van Rome

Wij begonnen onze reis bij het Colosseum. Wij hadden vanuit het hotel een bus genomen naar het Colosseum en je ziet deze al van verre afstand. Wat is het groot en indrukwekkend! Bij aankomst staan er allemaal bedrijven die proberen jou een kaartje te verkopen. Persoonlijk houd ik daar niet van en “skip the line” was onzin, want er stond helemaal geen rij. Aangezien mijn vriend en ik beiden nog onder de 25 zijn, kregen we op vertoon van ons paspoort aan de kassa ook nog eens extra korting. Gewoon een kaartje bij het Colosseum zelf halen dus. 😉
Eenmaal binnen kan je ervoor kiezen om een tour te doen of zelf lekker rond te lopen. Wij kozen voor het laatste. Zelf beslissen welke kant je op wilt lopen, bordjes lezen, hoekjes ontdekken.. ik houd er van.

IMG-20170319-WA0077

2. Forum Romanum

Naast het Colosseum vind je Forum Romanum. De rij om hier naar binnen te komen vonden wij te lang, dus we keken vanuit de buitenkant naar binnen. Ernaast ligt nog een park waar je in kan lopen en naar boven kunt lopen. Vanaf boven kun je zo bij Forum Romanum binnen kijken en dus vonden wij het ook niet per sé nodig om daar nog naar binnen te gaan.

Forum Romanum - Rome

3. Piazza Venezia

Vervolgens liepen we nog wat door en kwamen we uit op Piazza Venezia. Hier vind je het monument van Victor Emanuel II. Een prachtig monument waar je helemaal naar boven kunt klimmen om een uitzicht te krijgen op het plein. 1 tip: je mag niet zitten op de trap aangezien het een monument is. Ze zijn dan ook niet blij als je dit probeert. 😉

Piazza Venezia - Rome

4. Trevi Fontein

Als je verder de stad in loopt, kom je terecht bij de Trevi Fontein. Neem vooral wat losgeld mee zodat je een wens kunt doen! Wij hadden deze overdag bekeken en vervolgens zijn we ’s avonds nog een keer teruggegaan omdat de fontein er dan ook zo mooi bij staat. Als je nog wat verder doorloopt, kom je bij de Spaanse trappen. Een wandeling naar boven is het uitzicht ook meer dan waard!

Trevi Fontein - Rome

5. Spaanse Trappen

Vanaf de Spaanse Trappen zijn de leukste (en duurste) winkelstraten van Rome te bereiken. Op deze trappen zie je ook veel toeristen tot rust komen van hun trip in Rome. Daarnaast heb je bovenin ook leuke restaurants waar je kunt eten met een uitzicht over de Spaanse Trappen. Wij zijn hier zelf niet geweest, maar misschien wel een leuke aanrader 🙂

Spaanse Trappen van Rome

6. Pantheon

Wanneer je tijd over hebt, kun je nog naar Pantheon. Dit is vlakbij de Spaanse trappen en erg mooi om te zien! Wat een gebouw is dit en je kunt hier gratis naar binnen. Het is het bekendste pantheon dat er is en deze basiliek is gewijd aan Heilige Maria en de martelaren.

7. Vaticaanstad

Wat ook écht de moeite waard is om heen te gaan is Vaticaanstad. Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Het plein, de basiliek en de Zwitserse garde is het waard om te bekijken. De rij om naar binnen te gaan kan lang zijn (wij stonden 1,5 uur in de rij), maar je kunt dan wel gratis naar binnen en eenmaal binnen sta je met open mond te kijken naar wat er allemaal te zien is. In elk hoekje kun je wel weer iets nieuws bijzonders vinden.

20170320_124604

8. Shoppen in Rome

Als je ook van shoppen houdt, kun je in deze 3 straten terecht:
– Via dei Condotti (een van de duurste winkelstraten van Rome)
– Via del Corso
– Via cola de Rienzo (vlakbij Vaticaan)

20170321_104805

Er zijn daarnaast nog veel meer dingen te zien en te ontdekken in Rome, maar ik denk dat je met deze lijst al een heel eind komt. Mocht je nog aanvullingen hebben, laat dit dan vooral weten in de reacties op deze blog. 🙂

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Wat te doen in Rome

  1. Peter schreef:

    Ik blijf erbij, wat ik al aangaf bij je Tamara, het prachtige park Villa Borghese. Zeker met mooi weer een aanrader en dan met een bootje romantisch varen op een klein meertje in Romeinse sfeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden