Wat te doen op Curacao
4 december 2020

Wat te doen op Curaçao?

Cabana Beach Curacao

Als ik één land moet noemen waar ik volledig verliefd op ben geworden, dan is het Curaçao wel. In 2013 heb ik hier een half jaar met veel plezier gewoond en gewerkt en nu was het eindelijk tijd om terug te gaan. Met verbazing hoorde ik sommige mensen zeggen: Curaçao? Daar is toch helemaal niet veel te doen? Ik verveelde mij daar gek! Nou, mocht je een vakantie gepland hebben staan: er is genoeg te doen! Hopelijk kan ik met dit artikel wat inspiratie geven met wat er allemaal te doen is en welke stranden je moet bezoeken! Ik ben benieuwd of jullie er ook zo verliefd op worden zoals ik dat ben geworden!

Stranden van Curaçao

Er zijn heel veel verschillende stranden op Curaçao en de een is nog mooier dan de ander. Er zijn een aantal stranden die vooral commercieel zijn en dus wel heel fijn, maar ook wel druk en er zijn stranden die zo van een ansichtkaart komen. Voor deze stranden is het wel noodzakelijk om over een auto te beschikken omdat je er anders bijna niet kunt komen.

Zanzibar

Zanzibar Curacao

Op dit strand moet je op zaterdag zijn. Om 17:00 uur begint daar happy hour en kun je met je voeten in het zand dansen op heerlijke muziek van een DJ en later gevolgd door een live band. Op zaterdag is het strand dus wel erg druk, maar doordeweeks is er genoeg ruimte. Een voordeel is wel dat er veel keuze is uit heerlijk eten en drinken dat aan je strandbedje wordt bezorgd. Naast Zanzibar ligt het strand/zwembad van Papagayo. Ook een aanrader om even naar toe te gaan en een duik te nemen. Met Marciano was dit een favoriet omdat het vaak rustig was en er geen stroming/golven zijn, waardoor hij heerlijk kon spelen.

Mambo Beach

Bij veel mensen wel bekend: Mambo Beach. Dit ligt tussen het strand van Cabana Beach en Lions Dive en is ook erg toeristisch. Het water is er wel lekker rustig en dat is een groot voordeel met kleine kinderen! Het leuke aan dit strand is dat er verschillende winkeltjes te vinden zijn en de keuze uit verschillende eettentjes is groot! Op zondag is dit strand het leukst, omdat dan om 17:00 uur happy hour begint. Je kunt je dan verplaatsen naar Wet & Wild waar het feest tot de late uurtjes doorgaat!

Westpunt

Grote Knip Curacao

Bij westpunt zijn er verschillende mooie stranden te vinden. De wegen er naartoe zijn vaak slecht, maar de stranden zijn het zeker waard. Dit zijn de stranden waarvoor je naar Curaçao gaat! Zo is Grote Knip een echt plaatje, maar ook Porto Mari (waar de varkentjes soms te vinden zijn), Cas Abou en Playa Lagun zijn zeker aanraders. Je kunt verschillende stranden op één dag bezoeken, maar je moet wel entreegeld betalen. Daarnaast is het aan te raden om weer terug te zijn voordat het donker wordt. Doordat het slechte wegen zijn, is de kans groot op een lekke band. Het is niet super veilig om daar in het donker terecht te komen en je kunt er niet meer weg.

Kokomo

Vooral bekend om de full moon party’s, maar ook heerlijk om op het strand te liggen. Voor de echte liefhebbers is er ook een schommel waar je mooie Instagram plaatjes kunt schieten. Daarnaast een groot voordeel: je kunt hier echt heerlijk lunchen! Het eten en drinken is hier heel goed. Er liggen wel wat stenen wanneer je het water in wilt gaan en dat was met Marciano iets minder. Wanneer je geen kinderen mee hebt, is het een heerlijk strand!

Blue Bay

Het strand van Blue Bay ligt op het resort van Blue Bay. Denk eraan dat je een rijbewijs en/of paspoort meeneemt, want dit willen ze zien bij de ingang. De controle is groot omdat het een beveiligt resort betreft. Ook hier is het eten weer heerlijk en het strand rustig en groot. Ook leuk: ze hebben een speeltuin voor de kleine kinderen!

Shoppen op Curaçao

Waterkant Curacao

Wil je echt dagenlang shoppen, dan moet je niet naar Curaçao gaan. Maar toch heb ik een paar tips voor je. Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen, zitten er bij Mambo Beach een paar leuke winkeltjes. Ook bij Jan Thiel kun je enkele winkels vinden. Wil je de stad in, dan kun je naar Punda. Daar vind je tevens ook de bekende pontjesbrug (Koningin Emmabrug)! Gelijk een goed moment om naast de winkels te verkennen ook een leuke foto te maken bij de waterkant en de brug. Leuke foto’s maak je tegenwoordig ook gewoon heel eenvoudig met je smartphone. Met de mooiste Samsung Galaxy M51 hoesjes ga ik in elk geval graag op stap. Wil je wat luxere winkels, dan kun je naar Renaissance gaan. Dit is voornamelijk het gebied voor de cruise schepen en daar vind je diverse winkels terug zoals een Tommy Hilfiger en Mango. Langs de waterkant richting Renaissance staan ook een paar leuke kraampjes waar je bijvoorbeeld een beschilderd bordje kan laten maken!

Dingen te doen op Curaçao

Slavernij Curacao

Naast shoppen en genieten van happy hours en aan het strand liggen, is er nog meer te doen! Hieronder een rijtje met leuke dingen:

  • Hato grotten bezoeken
  • Christoffelberg beklimmen (doe dit vooral héél vroeg!)
  • Landhuizen bezoeken zoals Landhuis Brakkeput Mei Mei of Landhuis Jan Kok
  • Quad rijden
  • Bezoek Klein Curaçao
  • Bezoek de Blauwe Kamer
  • Maak een stadswandeling door Willemstad (Punda, Otrobanda)
  • Duiken
  • Bezoek Museum Kura Hulanda
  • Bezoek de flamingo’s op weg naar Westpunt

Kortom: er is genoeg te doen! Je hoeft je echt niet op dit mooie eiland te vervelen. Heb jij nog leuke tips? Laat ze hieronder achter!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden