19 juni 2017

Wat trek je aan bij het hardlopen?

Hoe vaak heb jij de fout al gemaakt dat je je te warm of te koud had aangekleed voor het hardlopen? Af en toe is het lastig in te schatten wat je aan moet trekken. Het is namelijk heel anders dan als je gewoon een wandeling gaat maken buiten. Ik geef je een paar tips zodat je nooit meer te koud of te warm bent aangekleed!

De meest gemaakte fout is dat mensen zich te warm aankleden als ze gaan hardlopen. Dit is ook een fout die ik zelf al een aantal keer heb gemaakt. Gebruik hiervoor de +10 graden regel. Is het buiten 15 graden? Tel er dan 10 graden bij op en dat is de gevoelstemperatuur tijdens het hardlopen. Als je dus normaal gesproken een jas aan zou doen bij 15 graden, kun je nu gewoon in een t-shirt hardlopen (gevoelstemperatuur 25+ graden).

Je kunt bij de volgende temperaturen de volgende hardloopkleding aanhouden:

10+ graden: een korte broek met een t-shirt of singlet
4-10 graden: een shirt met lange mouwen met 3 kwart broek of lange broek
Kouder dan 4 graden: handschoenen, oorwarmers, lange broek, dubbele shirts of een jas

Zelf bedenk ik ook altijd dat ik het eigenlijk wat fris moet hebben als ik naar buiten stap. Als het niet té koud is, maar lekker fris, weet ik dat als ik ga hardlopen het lekker warm krijg. Test vooral ook voor jezelf wat je fijn vindt tijdens het hardlopen en je merkt snel genoeg of je de volgende keer een laagje minder moet aan doen.
Bij Intersport kun je voor elk weertype een leuke hardloopkleding vinden. Want zeg nou eerlijk, een leuke hardloopoutfit helpt ook altijd te motiveren om te gaan hardlopen.

Wat trek jij meestal aan als je gaat hardlopen?

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.