9 mei 2016

Wings For Life World Run

Voor de 2e keer liep ik de Wings For Life Worldrun. Ik vind het leuk om mijn verslag van vorig jaar terug te lezen, omdat ik zo alles weer voor me zie. Toen was mijn plan om 15 km te lopen en uiteindelijk liep ik 5km wegens mijn knie blessure. Dit keer was mijn plan wederom om 15 km te lopen, maar liep ik 10km.

Wings For Life World Run

20160508_124338

Ik zal even uitleggen wat de Wings For Life World Run precies inhoudt. Deze run werd tegelijk gerend in 33 verschillende landen op hetzelfde tijdstip. 100% van het inschrijfgeld gaat naar ruggenmergonderzoek. Er is een route uitgestippeld, maar het kent geen finishlijn. 30 minuten na de start begint er een catcher car te rijden. Als deze je inhaalt, lig je uit de race en moet je stoppen. Bij elk 5 km punt staan er bussen klaar om je terug te brengen naar de start. Word je dus bijvoorbeeld op 7 kilometer ingehaald, moet je doorlopen naar de 10km, waar er een bus klaarstaat om je terug te brengen.

Race

20160508_121133

De start was dit jaar ergens anders dan vorig jaar. Ik moet zeggen dat ik de startlocatie vorig jaar leuker vond en ook de route zoals ik mij die herinner vond ik toen leuker. Maargoed, dat mocht de pret niet drukken. Vooraf aan de race kwam ik een aantal bekenden van Instagram tegen, altijd leuk. Nadat Evelien en ik ons startnummer hadden opgehaald, gingen we nog even naar de wc en liepen we vervolgens naar ons startvak. De zon scheen volop en eigenlijk hadden we het direct al warm. Toch waren we nog in voor een lekkere warming-up. Samen met alle andere lopers gingen we nog even springen, jumping jacks en klappen. Om één uur klonk het startschot en met het doel van de 15 km in ons hoofd gingen ook Evelien en ik weg.

20160508_122007

De eerste paar kilometers merkte ik al dat ik het erg warm had. Er was ook bijna geen schaduw te vinden, maar we gingen lekker. De eerste kilometer was zoals altijd snel voorbij. Het aantal mensen dat rondliep was perfect, niet te veel en niet te weinig. We hadden ook een lekker tempo en het was gezellig want Evelien besloot bij mij te blijven lopen, terwijl ze eigenlijk veel sneller kan. Onderweg kwamen we nog Rimco van Rimcoruns tegen die ook een klein stukje met ons meeliep. Ik had het al snel heel erg warm en merkte ook dat anderen er last van hadden. Toch was de eerste waterpost pas bij de 5km. Doorbijten dus tot de 5 km. Op zich ging dat nog best goed, want ondanks dat ik een droge mond had, bleven we op het juiste tempo lopen. Na nog een stuk doorlopen kwamen we bij de waterpost aan. EINDELIJK WATER! Ik had geloof ik wel 3 glazen op voordat ik pas weer verder ging. Ik had dus ook even stilgestaan om bij te komen. Toen ik het gevoel had dat het weer ging, gingen we samen weer verder.

Normaal gesproken staan er ook bewoners etc. met water langs de kant. Dit keer vond ik alleen een paar sproeiers, maar echt bekertjes water was alleen te vinden bij de drankposten. Erg balen dus met dit weer dat ik ook niet mijn eigen drinkbelt bij me had. Bij kilometer 7 was ik ongeveer op. Ik was mentaal zwaar aan het vechten om door te gaan, maar ik was zo oververhit. Ik had constant dorst en had het bloedheet. Gelukkig was Evelien nog bij me om mij moed in te spreken. Ik zag ook zoveel lopers om mij heen die gingen wandelen. Het was duidelijk dat ik niet de enige was die er last van had. Na kilometer 8 was ik er helemaal klaar mee en tot en met kilometer 10 moesten ook wij afwisselen tussen wandelen en rennen. Bij kilometer 9 was er eindelijk was schaduw te vinden, maar de vorige kilometers liepen we helemaal in de zon. Niet echt fijn kan ik je vertellen. Ik was zoooo blij toen we bij de waterpost op de 10 km aankwamen. Het was wel duidelijk dat ik niet nog een keer 5 km zou gaan lopen. Waarschijnlijk zou ik dat niet eens redden en zou Max Verstappen mij dan hebben ingehaald.

20160508_141021

Nadat ik bij de 10 km waterpost nog een aantal bekers water naar binnen had gewerkt, pakten we de bus terug naar het startpunt. Daar kregen we een mooie medaille en konden we eindelijk wél genieten van de zon. Ik vond het een super georganiseerde run en vooral de beelden die je ziet van de andere landen is heel erg gaaf. Ik vind wel dat ze een aantal extra waterposten hadden mogen neerzetten met dit weer. Maarja, als we er vanuit gaan dat we elk jaar 5 km erbij doen, ga ik volgend jaar vast de 15 km wél halen.

Sportieve groet,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


4 thoughts on “Wings For Life World Run

 1. Anke schreef:

  En het goede nieuws: de kans dat het op 6 november in New York boven de 25 graden is, is niet al te groot! Nog meer goed nieuws: over 6 jaar ren jij het meeste van alle Nederlandse dames als je zo doorgaat!

  1. Healthyrunning schreef:

   Precies! Heel erg fijn, want ik ren liever in kou dan in warmte haha.

 2. Madelon schreef:

  Super gedaan! Bussen stonden alleen niet om de 5km maar na de 10km stonden ze op veel meer verschillende punten, dus volgend jaar gewoon door gaan! Haha

 3. Jenn schreef:

  Ja wat was het warm! Ik heb wel wat bewoners gezien met water en tuinslangen aan het begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.