Almere Strand
1 september 2017

Wonen in Almere Poort

Het is alweer één jaar geleden dat Etienne & ik samen in Almere Poort zijn gaan wonen. Ons eerste huisje (appartement) samen en we wisten eigenlijk al gelijk dat we naar Almere Poort wilden verhuizen. We woonden allebei al in Almere (hij in Danswijk, ik in Muziekwijk), maar Almere Poort leek ons de ideale plek om samen te settelen. Hoewel de meeste mensen negatief over Almere zijn, wil ik toch de positieve kanten van Almere belichten. Wat is er zo fijn aan Almere en dan specifiek Almere Poort?

Vlakbij Amsterdam

Almere Poort wordt ook wel Amsterdam Oost genoemd. Veel mensen die in Amsterdam geen huisje kunnen vinden, wijken uit naar Almere. Vanaf ons huis ben je binnen 15 minuten in het centrum van Amsterdam. Ideaal dus! We zitten echt op het randje van Almere en zitten binnen 1 minuut op de snelweg richting Amsterdam (of Lelystad). Dit is voor ons ook één van de redenen geweest waarom we voor Almere Poort hebben gekozen.

Jonge gezinnen in Almere Poort

Het publiek in Almere Poort is ook nog lekker jong. Veel stelletjes die gaan samenwonen, vertrekken richting Almere Poort om daar een gezin op te bouwen. Het is fijn om je onder de jonge mensen te begeven en eigenlijk zijn er bij ons in het appartement ook alleen maar jonge mensen. Wordt er een keer een feestje gegeven? Geen probleem, we vieren allemaal wel eens feest.

Dichtbij het strand

Almere Strand is op loopafstand en na een dagje werken is het heerlijk om daar even naar toe te gaan. Op de fiets is het nog sneller, dus dat is helemaal ideaal. Een leuke bijkomstigheid: op Almere Strand zijn ook vaak feestjes zoals Summerpark Festival of Strandfestival Zand. Na een festival ben ik dus binnen 5 minuten weer thuis!

Almere Poort

Sporten in Almere Poort

Als je wilt sporten, ben je bij Almere Poort aan het goede adres. Om de hoek hebben we een mooi zwembad en ook de Topsport hal is op loopafstand. Daarnaast ben je dus zo bij het strand en als je het bos in wilt heb je Pampushout, waar ze nu een stadsbos van aan het maken zijn. Als ik liever de racefiets op stap, kan ik heerlijk via de dijk naar Lelystad fietsen en weer terug. Er is in Almere Poort zelfs ook nog een kleine atletiekbaan.

Rustig, maar toch gezellig druk

We hebben totaal geen last van andere mensen. Als we thuis zitten genieten we echt van de rust, maar tegelijkertijd kunnen we ook de gezelligheid opzoeken. In Almere Poort heb je leuke koffietentjes zoals Heilig Boontje, kun je een lekker ijsje halen bij IJspressi in de Europalaan en kun je bij Poortdok op Almere Strand genieten van een goed glas wijn. Er is genoeg te doen en er wordt nog hard gewerkt om deze omgeving nog gezelliger te maken.

Ben jij wel eens in Almere Poort geweest?

Liefs,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden