Verse tomatensoep
25 december 2017

Zelf verse tomatensoep maken

Ik ben eigenlijk altijd al gek geweest op soep en helemaal op eigengemaakte soep! Het is vaak makkelijk, snel klaar en ook nog eens super lekker. Ik probeer steeds iets anders uit en onlangs was verse tomatensoep aan de beurt. Vandaag deel ik dit heerlijke recept met je!

Tijd om klaar te maken: 45 minuten

Ingrediënten voor de zelfgemaakte tomatensoep

Ingrediënten tomatensoep

Tomatensoep is een vegetarisch recept. De ingrediënten van tomatensoep zijn allemaal vers. Er zitten boordevol vitamine in.

Voor een kom van ruim 6 porties kun je de volgende hoeveelheid aanhouden:

  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflook teentjes
  • Halve winterpeen
  • 2 stroken selderij
  • 3 scheutjes basilicum
  • 3 scheutje zout
  • 3 scheutje zwarte Peper
  • Croutons (optioneel)

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Theekoker of pannetje om water te koken
  • Blender
  • Vaas
  • Pollepel
  • Soeplepel
  • Grote pan
  • Grote kom

Hoe maak je verse tomatensoep?

Het is niet moeilijk om verse tomatensoep te maken. Het zijn een paar simpele stappen die ik je stapsgewijs laat zien.

  • De eerste stap is om de wortels, knoflook, uitjes en selderij zo fijn mogelijk te snijden op een snijplank.

Wortel, knoflook, ui en selderij snijden

  • Vervolgens doe je olie in de pan en het vuur op middelhoog.
  • Gooi de gesneden groente in de pan met de deksel erop.
  • Laat de groente 10 tot 15 min koken en sla deze groente af en toe om.

Groente lichtelijk bakkenDeksel op de pan

  • Terwijl de groente wordt gebakken kun je de hete bouillon klaarmaken met een vaas (eventueel grote beker) en 1,5 liter kokend water. Kruimel de 2 groentebouillon blokjes fijn in de vaas.
  • Schenk vervolgens het kokend water in de vaas met groentebouillons en meng deze met een lepel.

Hete groentebouillon makenHete bouillon mengen

  • Gooi de hete groentebouillon in de pan met groente en de 6 volledige tomaten.
  • Voeg vervolgens nog tomatensap, een scheutje zout, zwarte peper en basilicum toe en meng het geheel.

Tomaten in de boiillonVerse tomatensoep maken

  • Schenk de tomatensoep uit de pan in een blender en schenk het in een kommetje.

Tomatensoep schenken

Het is lekker om de tomatensoep te serveren met stokbrood en kruidenboter. Zelf houd ik ervan om stukjes brood te dippen in de tomatensoep.

Tomatensoep bewaren?

Tomatensoep bewaren

Zoals je hebt gemerkt of gelezen in deze blog zijn er wel 6 porties uit deze tomatensoep te halen. Wij eten zelf meestal met ons 2en en hebben dus meerdere porties over. Gelukkig kun je de tomatensoep goed bewaren in de koelkast. Laat de soep dezelfde dag nog volledig afkoelen zodat deze niet warm de koelkast in gaat. Als de soep warm de koelkast in gaat dan gaat dat ten koste van je soep maar ook van je koelkast. De soep blijft nog een aantal dagen goed in de koelkast. Je kunt dit eventueel altijd ruiken voordat je deze weer gaat eten. De gouden regel is namelijk dat de soep niet zuur mag ruiken/smaken.

Het is ook mogelijk om je tomatensoep in de diepvries te bewaren. Hierbij kun je het best kleine bakjes maken en de soep goed in te vriezen. Zo kun je de soep nog makkelijk meer dan 2 maanden bewaren.

Heb je nog vragen of tips over dit recept? Laat het dan weten in een reactie op deze blog!


Blijf op de hoogte van de laatste blogs en updates via social media Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten