13 februari 2017

Zó houd je het hardlopen vol

Je ziet het vaak gebeuren: lopers die vol goede moed van start gaan. Ze beginnen heel fanatiek met lopen, maar als je na een paar maanden vraagt hoe het gaat, zijn ze vaak weer gestopt. Hoe kunnen we dit voorkomen en hoe houd je het hardlopen vol? Ik geef je een paar tips!

 1. Bouw langzaam op. Lopers die snel (te) veel willen doen, lopen sneller blessures op. Als je eenmaal een blessure hebt opgelopen, zit je vaak enige tijd in de lappenmand en om dan het hardlopen weer op te pakken, is een grote stap. Zorg dus dat je héél rustig opbouwt (zo nodig met een hardlooptrainer), zodat je veel langer (lees: voor de rest van je leven) kunt genieten van deze heerlijke sport.
 2. Stel een doel voor jezelf op. Loop je eens in de zoveel tijd een lekker rondje, maar werk je eigenlijk nergens naar toe? Dan is de kans groter dat je ook weer stopt met lopen. Je hebt geen doel om naar toe te werken, dus ben je ook niet “gedwongen” om te trainen. Een leuk doel is meedoen met een van de vele hardloopwedstrijden die er in Nederland georganiseerd worden.
 3. Kies een loopmaatje. Met een loopmaatje is de kans dat je afzegt voor een run veel kleiner dan dat je alleen met jezelf hebt afgesproken. Samen lopen is naast een motivatie om door te gaan met hardlopen, ook nog eens heel gezellig. Als je in je omgeving niemand kent die ook van hardlopen houdt, zoek dan eens op internet naar een hardloopgroep. Vaak zijn er wel (gratis) loopgroepen in de buurt te vinden!
 4. Maak het jezelf comfortabel! Zorg dat het hardlopen voor jou ook leuk blijft: kies steeds een andere route, zet een leuke playlist op, koop nieuwe kleding en neem genoeg eten/drinken mee. Als je je niet druk hoeft te maken dat je honger hebt, of dat je kleding niet goed zit, wordt het hardlopen veel leuker.
 5. Ontspan voor en na een hardloopsessie. Dit kun je doen door tijd te besteden aan je hobby zoals gamen of een serie kijken etc.

Hoe zorg jij ervoor dat je het hardlopen vol blijft houden?

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


2 thoughts on “Zó houd je het hardlopen vol

 1. tessa schreef:

  Wat grappig, hier heb ik ook eens een artikel over geschreven, haha!

 2. Sander schreef:

  De kick die je krijgt nadat je een PR gelopen hebt, is al een mooi doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.