Liefdesverdriet
26 mei 2021

Zo kom je over je ex heen

Liefde is iets moois, maar het kan ook pijn doen. Is onlangs je relatie beëindigd en heb je last van liefdesverdriet? Dan staat je wereld even stil. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk afscheid nemen van het nare gevoel. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips hoe je over je ex heen kan komen.

1. Praat met vriendinnen of vrienden
Als je relatie onlangs verbroken is dan is één ding heel belangrijk om te doen: praten. Praat met de mensen die het dichtste bij je staan en deel je gevoel. Dit lucht op. Deel je verdriet niet alleen met die ene vriend of vriendin, maar vertel je verhaal meerdere keren aan meerdere personen. Hoe vaker je erover praat, hoe meer jij je hart kan luchten.

2. Wees realistisch
Waarom is het uitgegaan? Passen jullie gewoon niet bij elkaar, werkt het niet wat betreft de afstand of heeft er overspel plaatsgevonden? Zet voor jezelf op een rijtje wat de reden is van de break-up. Wanneer een relatie is beëindigd is het gevaarlijk om ineens alleen nog maar de goede punten te zien van de relatie. Toch is de relatie niet voor niets beëindigd, dus kijk hier realistisch naar en probeer het een plekje te geven.  

3. Ga eropuit
De eerste dagen mag je best lekker op de bank zitten met een filmpje en een beker ijs. Toch is het belangrijk dat je dit niet te lang doet, want hierdoor blijf je alleen maar aan je ex denken. Ga eropuit en zoek afleiding. Boek een weekendje weg met een vriend of vriendin, ga een middagje shoppen in je favoriete stad of bezoek eens een leuk museum.

4. Ontdek jezelf opnieuw
Tijdens je relatie moest je rekening houden met je partner. Nu je weer single bent, hoef je met niemand rekening te houden. Probeer dit eens om te zetten in iets positiefs. Ontdek jezelf opnieuw. Wil je bijvoorbeeld al heel lang die mooie reis maken? Boek een ticket! Ben je dol op fotografie? Geef je dan op voor een fotografiecursus. Dit kan zich ook uiten in de slaapkamer. Koop een speeltje en geef je libido een boost.

5. Vermijd contact
Ook al is het nog zo verleidelijk om weer contact op te nemen met je ex, zolang het nog gevoelig is kan je dit beter vermijden. Zet eerst voor jezelf op een rijtje wat je nou écht zelf wilt, pas dan is het een goed idee om eventueel te reageren op dat ene berichtje. Kortom: gun jezelf de tijd!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten