27 juli 2020

Zo maak je de mooiste foto´s met je iPhone!

Sinds kort ben ik overgestapt van Samsung naar iPhone. De voornaamste reden: de camera. Het liefst maak ik de hele dag foto’s van mijn kinderen en leg ik alle uitjes vast. Dit wil ik dan natuurlijk wel doen met de mooiste camera! Vandaag deel ik een aantal tips om de mooiste foto’s met je iPhone te maken. De iPhone is een fantastisch apparaat om foto’s te maken: het is compact, biedt hoge cameraresolutie en het is makkelijk in gebruik! Wat mij eerder tegenhield was de prijs van de iPhone. Tegenwoordig heeft Apple de iPhone SE. Dit biedt alle voordelen van een iPhone zoals een goede camera, maar dan voor een goede prijs! 

Gebruik de snelkoppeling van de iPhone-camera

Bij het maken van die ene goede foto is snelheid van handelen vaak van groot belang. Helemaal bij kinderen natuurlijk, want anders is het moment alweer weg. Dit kan bijvoorbeeld ook het geval zijn bij je huisdier! Gelukkig is er de snelkoppeling die ervoor zorgt dat je toch snel genoeg bent om het moment vast te leggen!  

Experimenteer met apps 

Als je geen haast hebt om een ​​snelle foto te maken, raad ik aan om enkele van de beschikbare handmatige camera-apps van derden te downloaden. Apple heeft een heleboel bedieningselementen geopend voor ontwikkelaars, waaronder sluitertijd, ISO, witbalans en belichting, wat betekent dat je vaak een foto kunt maken met veel meer duidelijkheid dan je zou kunnen vanuit de standaard camera-applicatie.

Kies je opnamemodus rond je eindresultaat

De standaard camera-app van Apple biedt een verscheidenheid aan verschillende modi voor het maken van foto’s, waaronder panorama, vierkant en foto. Het lijkt misschien een logische instructie, maar ik vind dat het echt helpt om te fotograferen in de modus waarvoor je wilt publiceren. Als ik bijvoorbeeld foto’s maak die ik op Instagram wil plaatsen, fotografeer ik in vierkante modus in plaats van in fotomodus en daarna de afbeelding bij te snijden. Het helpt je om je foto beter in te kaderen, in plaats van achteraf te proberen een nieuwe framing uit te vinden. Ook ben ik echt fan van de portretmodus! Dit zorgt ervoor dat het gezicht van bijvoorbeeld je kindje helemaal scherp is en de achtergrond vervaagt. Een topfunctie voor een mama van 2 kindjes

Volg de regel van derden

De regel van derden is een van de gouden regels bij het maken van een goede foto. Je iPhone heeft een rasteroptie beschikbaar die je kan helpen bij het opstellen van foto’s zodat ze de regel van derden volgen. Je kunt deze optie inschakelen door naar Instellingen> Foto’s en camera te gaan en de Grid-schakelaar in te schakelen. Zelf kies ik er voor om deze steeds actief te laten.

Zet je flits uit

De laatste generaties van de iPhone-flits zijn een stuk beter ten opzichte van hun voorgangers, maar toch raad ik het gebruik van de flits af. Niet alleen zorgt deze vaak voor vreemde tinten in je foto, maar fotograferen met natuurlijke lichtbronnen geven nu eenmaal een beter resultaat. Heb je toch meer licht nodig om ´s nachts te fotograferen? Gebruik dan de balk voor het aanpassen van helderheid om het licht in je foto te versterken. 

 Gebruik de burst-modus voor actiefoto’s

Een groep kinderen achtervolgen? Of wil je een foto nemen tijdens een hobbelige rit? Sportfotografie proberen? Hoe dan ook, de burst-modus is misschien wel de optie die je zoekt om de beste beelden vast te leggen. Apple heeft de burst-modus oorspronkelijk toegevoegd voor het maken van duidelijke foto’s van bewegende onderwerpen, maar ik vind dat het ook goed werkt als je camera beweegt. Door snel achter elkaar foto’s te maken, heb je meer kans om een ​​duidelijke foto te maken en heb je meer opties om uit te kiezen.

Schakel HDR Auto in 

Je iPhone wordt geleverd met een softwarefunctie genaamd High Dynamic Range of HDR. Hiermee kun je foto’s maken met lichtbronnen met een hoog contrast (bijvoorbeeld een heldere zonsondergang tegen een donkere berg) en toch een mooi beeld vastleggen zonder het licht of het donkere gedeelte van de foto. Je iPhone doet dit door snel achter elkaar verschillende foto’s te maken bij verschillende belichtingen en ze vervolgens samen te voegen om een ​​uniform beeld te creëren.

Heb jij nog leuke tips voor mooie foto’s? Deel ze in de reacties!

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten