Derde trimester
4 juni 2018

Zwangerschapsupdate – derde trimester

Het is eindelijk zo ver! Ik ben inmiddels 36+3 weken zwanger en dat betekent dat mijn zwangerschapsverlof is ingegaan en daarbij ook de laatste weken van mijn zwangerschap. Als ik terugkijk naar een foto van mijn tweede trimester, ben ik inmiddels flink gegroeid. Tijd voor een update dus!

In huis is inmiddels alles klaar. De afgelopen week hebben we al de maxi cosi klaargezet in de auto en isofix geïnstalleerd (handig!!). Daarnaast staat de box nu ook in elkaar en zelfs alle baby kleertjes zijn gewassen. Kortom; eigenlijk zijn we er helemaal klaar voor. Hoewel de baby in elk geval tot 37 weken moet blijven zitten, moet ik zeggen dat hij van mij dan ook wel mag komen. Niet dat ik klaar ben met het zwanger zijn, maar vooral omdat ik zo mega nieuwsgierig naar dit kleine mannetje ben. Ik kan niet wachten om hem aan te kijken, te knuffelen en kusjes te geven. Hoeveel je van zo’n klein mannetje kan houden zonder dat je hem nog hebt gezien, is niet te beschrijven. Het noodkoffertje staat nu ook vast klaar, you never know.

Lichamelijk kan ik het gelukkig ook nog wel allemaal aan. Afgelopen weekend ben ik nog een heerlijk weekend weggeweest met mijn moeder en vanmorgen heb ik nog 14 km kunnen fietsen. Ik kan oprecht zeggen dat ik een super fijne zwangerschap heb en ik echt in mijn handen mag knijpen. Ik weet namelijk ook heel goed dat het helemaal anders kan zijn. Af en toe een middagdutje is wel heerlijk hoor moet ik zeggen, ook ik ben af en toe wel eens moe. 😉 En hele dagen staan gaat ook niet meer, dus als ik ergens heen ga vind ik het wel fijn als er een stoeltje voor me geregeld wordt haha. Tot nu toe gaat één keer per week bootcampen ook nog goed, dus dat blijf ik ook gewoon doen zolang het nog gaat. Ook daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik denk wel dat het ook helpt dat ik veel sportte voor mijn zwangerschap en daardoor ook fit was. Hoewel er natuurlijk altijd iets met je lichaam kan gebeuren wat je niet in de hand hebt, geloof ik er wel in dat dit bijgedragen heeft aan de fijne zwangerschap.

De vraag die ik nu vaak krijg, is of ik zenuwachtig ben voor de bevalling. Eigenlijk niet. Ik heb er stiekem gewoon zin in, terwijl ik ook best weet dat het zwaar gaat worden. Je weet alleen toch niet hoe het gaat lopen, dus waarom zou ik me dan druk gaan maken? We zien het allemaal wel en we kunnen alleen maar hopen op een spoedige en goede bevalling. En dat we dan maar snel ons gezonde mannetje in onze armen mogen sluiten.

Wil je nog iets weten? Vraag het dan gerust in de comments 🙂

To be continued..

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


4 thoughts on “Zwangerschapsupdate – derde trimester

 1. Bonsje Kraaij- van den Berg schreef:

  geniet van je laatste weekjes, ik gun je een droombevalling!

  1. Tamara Kops schreef:

   Dank je wel!! Droombevalling is het niet per se geworden haha, maar hij is er gezond en wel dus dat is het belangrijkste 🙂

 2. Ilse Visscher schreef:

  Wat fijn dat het allemaal zo voorspoedig gaat! Heerlijk als je optimaal kunt genieten. Ik had wel last van alles en nog wat haha en dat maakt het wel wat zwaarder. Maar oh wat is het genieten! Kijk er ook zo positief op terug. Geniet nog de laatste weekjes en een goede bevalling en eerste tijd met je kindje gewenst! X

  1. Tamara Kops schreef:

   Ja dat lijkt me inderdaad ook heel zwaar hoor! Inmiddels al bevallen, hij was iets vroeger dan gepland.
   Al met al een hele fijne zwangerschap gehad in elk geval 🙂
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden