Club LIV
12 januari 2018

Zwangerschapsupdate – eerste 12 weken

The word is out!! Eindelijk mocht ik het met jullie delen en hebben jullie op mijn Facebook of Instagram voorbij kunnen zien komen dat Etienne en ik ons eerste kindje verwachten. Inmiddels weten we het geslacht ook al, maar dit houden we nog even voor onszelf. Ik wil wel graag met jullie delen hoe mijn eerste 12 weken van de zwangerschap verliep. Wees gerust: ik zal hier niet teveel over schrijven, maar af en toe een update vinden sommige misschien wel leuk. 🙂

Ik kwam er al redelijk snel achter dat ik zwanger was en dat zorgde ervoor dat ik ook nog best lang moest wachten voordat ik mijn eerste afspraak bij de verloskundige had. Ondertussen stond er nog een reisje naar New York en Miami gepland, dus gelukkig zorgde dat er wel voor dat de tijd iets sneller ging. In het begin voelde ik me erg goed, maar in Miami begon ik me toch ook ziek te voelen. Zoals je in mijn Miami vlog hebt kunnen zien had ik het eind ook daarom niet meer echt kunnen filmen. Normaal gesproken ben ik al erg zeeziek en ik denk dat de zwangerschap ervoor zorgde dat dit nog even wat werd aangesterkt. 😉

Zwangerschapsaankondiging

Eenmaal thuis verdween het misselijke gevoel gelukkig en kon ik volop gaan genieten. Bij 8 weken zwangerschap mocht ik eindelijk naar de verloskundige die ons het verlossende woord gaf dat het goed zat. Er was een mooi kloppend hartje te zien en het zag er allemaal goed uit. Nu kon ik eigenlijk pas écht genieten! Naast de echo werden er ook nog wat bloedonderzoeken gedaan, welke ook allemaal goed bleken te zijn.

Na 11 weken mocht ik opnieuw voor een echo en dit keer voor de termijnecho. De uitgerekende datum werd vastgesteld: 29 juni 2018. Twee weken na mijn eigen verjaardag en ik kan uit ervaring zeggen dat juni een mooie maand is om jarig te zijn. 🙂

De eerste 12 weken verliepen gelukkig goed (op een klein beetje misselijkheid na dan). De eerste weken vond ik wel erg langzaam gaan en ik verheug me elke keer zo erg om het kleine mini mensje weer te zien. Inmiddels zit ik in mijn tweede trimester en daarover zal ik binnenkort weer een update geven.

En oja; ik krijg veel de vraag of ik nu ook trek heb in aparte dingen haha. Het antwoord daarop is nee. Ik heb wel wat meer eetlust, maar ik eet geen andere dingen dan dat ik normaal gesproken doe. Alleen burgers? Die kan ik momenteel echt niet zien. Bij het idee alleen al word ik al misselijk.

Een andere vraag die ik veel krijg is of ik nu nog hardloop. Ik ben wel (tijdelijk) gestopt met de wekelijkse training die ik gaf om wat meer rust te krijgen, maar zelf loop ik wel nog hard. Niet zo hard en ver, maar zolang ik kan blijven rennen wil ik dit ook nog blijven doen. Daarnaast maak ik ook nog hardloopschema’s voor Etienne en Melissa.

Heb je een andere vraag of wil je iets zeggen? Laat gerust een reactie achter; vind ik leuk! 🙂

Tot de volgende update!

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


10 thoughts on “Zwangerschapsupdate – eerste 12 weken

 1. Eline schreef:

  Eerst en vooral een DIKKE proficiat met jullie zwangerschap! 🙂
  Geniet ervan want voor je het weet zijn ze één jaar (ik kan erover meepraten :’) ) Ons dochtertje is net één jaar geworden eind december.
  Geniet ervan zolang je nog kan hardlopen want ik was de hele tijd zo ziek & moe dat ik niets deed dan op de zetel liggen. 🙁
  Heel veel succes met de verdere zwangerschap!

  Xxx

  1. Tamara Kops schreef:

   Bedankt voor je lieve berichtje!! 😀 Ik geloof dat het heel snel gaat inderdaad haha. Nogmaals bedankt! 🙂

 2. Malou | Blonde Blossom schreef:

  Gefeliciteerd! Wat superleuk dat jullie een kindje krijgen, dat lijkt me zo mooi. Het lijkt me wel lastig dat je in het dan misselijk was in Miami, maar gelukkig gaat de tijd ook wat sneller door zo’n mooie vakantie. Malou x
  http://www.blondeblossom.nl/

  1. Tamara Kops schreef:

   Lief, dank je wel!! Gelukkig is de misselijkheid nu wel weg 🙂

 3. Anouk schreef:

  Leuk om te lezen! Hoop dat je lekker kan genieten en je een mooie zwangerschap zult hebben. Dat lange wachten duurt nog wel even 😉 maar ach..alle clichés zijn waar zodra je mama bent haha.

  Ben benieuwd hoe je het hardlopen gaat combineren. Ik liep in april destijds voor het laatst hard omdat mn energielevel echt zo laag was.. Nu wil ik weer beginnen maar met t energielavel zit het nu om andere redenen (;)) weer slecht ..
  Anyway, geniet van elke mooie periode komende tijd. Er komt een tijd dat je het gaat missen – althans..ik mis die schopjes in mn buik soms best wel.

  Groetjes!

  1. Tamara Kops schreef:

   Wat een leuke reactie, dank je wel!! 🙂 Ik merk ook nu al dat zoveel clichés waar zijn haha (maakt niet uit wat voor geslacht, als het maar gezond is).
   Ik hoop dat hardlopen nog een tijdje lukt maar als het niet gaat, dan gaat het niet. Dan maar weer oppakken na de zwangerschap.
   Dank je wel en ik zal het in gedachten houden en extra genieten van alle bewegingen in mijn buik hihi.
   Liefs!

 4. Dhini schreef:

  Alle eerste gefeliciteerd met je zwangerschap. Geniet ervan

  http://dhini.nl

  1. Tamara Kops schreef:

   Dank je wel Dhini! 🙂

 5. Jess schreef:

  Wat ontzettend leuk! Van harte proficiat met de zwangerschap! Ik zou je graag wat willen vragen.. hoe zit dat met de zika mug in Miami? Wij zijn ook bezig om zwanger proberen te worden en wilden komende juni graag naar Floriade. Echter werd het ons door de GGD afgeraden! Hoe zit dat bij jou? Bedankt alvast voor je reactie 🙂

  1. Tamara Kops schreef:

   Hi Jess,
   Dank je wel voor je leuke reactie! 🙂
   Klopt, ik was mij op dat moment niet bewust van de zika mug in Miami. Wist toen ook pas net dat ik zwanger was. Ik heb bij terugkomst daarom mezelf moeten laten testen op Zika en gelukkig had ik niks opgelopen. Daar wel extra opgelet door veel lange broeken te dragen en dan vooral ’s avonds. GGD raad het inderdaad af, dus mocht ik het over kunnen doen had ik mijn bezoekje aan Miami wel uitgesteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden