Joolz Day 2.0
29 maart 2018

Zwangerschapsupdate – tweede trimester

27 weken zwanger! De eerste twee trimesters zitten er op. Hoe de eerste 12 weken van mijn zwangerschap verliepen, lees je hier. Tijd voor een nieuwe update en jullie te laten weten hoe het gaat. Heb ik last van kwaaltjes en krijgen we eigenlijk een jongen of een meisje?

Het eerste trimester staat vooral nog in het teken van onzekerheid en is het allemaal erg spannend. Het tweede trimester is gelukkig al iets minder stressvol en wordt het eigenlijk alleen maar leuker. Zo weten we nu of het een jongen of meisje is (JONGEN!) en voel ik hem nu ook af en toe bewegen en schoppen. Dit maakt het dat het allemaal steeds echter wordt.

Wat betreft zwangerschapskwaaltjes mag ik nog steeds in mijn handen knijpen. Tot nu toe kom ik er nog erg goed doorheen en heb ik weinig last. Het enige waar ik last van heb gehad is bandenpijn. Je kunt je niet voorstellen hoe dit voelt en toen ik op een gegeven moment zulke erge steken kreeg, vond ik het toch wel even nodig om langs de verloskundige gaan. Liever een keer te veel dan een keer te weinig zoals ze zelf gelukkig ook zeggen. Het was banden pijn en gelukkig gaat met de kleine man alles goed.

De volledige uitzetlijst is ondertussen ook bijna binnen! Het kamertje is er al helemaal klaar voor (foto’s volgen nog!) en ook de kinderwagen, maxi-cosi en andere kleinere benodigdheden staan er allemaal klaar voor. Wat ons betreft zijn we dus klaar voor de komst van de kleine, al moet hij natuurlijk nog wel even goed groeien! Er zijn trouwens zoveel leuke shops te vinden, echt niet goed voor mijn portemonnee! Ik kan wel blijven shoppen..

Zwangerschap tweede trimester

In het tweede trimester was het ook tijd voor een 20-weken echo. Tijdens deze medische echo gaan ze kijken of ze afwijkingen kunnen zien zoals een open ruggetje of een hazenlip. Omdat we bij 15-weken ook al een geslachtsbepalingsecho hadden gehad, hadden ze toen al veel kunnen checken. Hier zagen ze toen geen afwijkingen en daardoor verwachtte ze ook tijdens de 20-weken echo geen rare dingen te zien. Gelukkig klopte dit en was het kleine manneke helemaal goedgekeurd!

Ook ben ik sinds afgelopen week gestart met zwangerschapseducatie. Hopelijk kan ik mezelf daar een beetje voorbereiden op het laatste trimester en vooral ook de bevalling. Het leuke hiervan is dat je ook allemaal andere zwangeren ontmoet waarmee je ervaringen kunt uitwisselen.

De vraag die ik nu veel krijg is of we al een naam hebben. Het antwoord daarop is JA. We zijn eruit en hebben de naam al vastliggen. We vertellen dit alleen nog tegen niemand totdat hij is geboren. Nog even geduld dus.. 😉

Nu is het tijd voor het laatste trimester en kan ik langzamerhand naar mijn verlof en de bevalling toe werken. Ik heb er ZOVEEL zin in en ben zo benieuwd hoe hij eruit zal zien en hoe hij zal zijn. Een ding is zeker en dat is dat ik nu al verliefd op hem ben, terwijl ik hem nog niet eens heb ontmoet..

To be continued..

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden